L’Associació de Viticultors del Penedès i Revolta Pagesa reclamen una tarifa d’aigua d’ús agrícola

13/03/2024 - 10:36h

Han començat a negociar amb ajuntaments i companyies d’aigües

L’Associació de Viticultors del Penedès (AVP), juntament amb Revolta Pagesa Penedès davant la important sequera que pateix el camp i l’augment dels costos de producció, ha engegat una campanya per tal d’aconseguir, de les diferents companyies d’aigua que abasteixen la DO Penedès, una tarifa d’ús d’aigua amb destí agrícola, bonificada, com existeixen a altres zones de Catalunya.

Des de l’Associació de Viticultors i revolta Pagesa assenyalen que aquesta demanda busca aconseguir un preu per l’aigua que sigui assumible pels viticultors i ramaders, que serveixi per cobrir les necessitats més bàsiques de l’explotació, com poden ser ensulfatar, ensofrar, neteja de remolcs, plantació de ceps, neteja de granges o abeurar el bestiar.

Sense promoure el reg
En cap cas la iniciativa vol promoure el reg, perquè com diuen, està clar que això implica un tipus d’infraestructura que ara per ara no està a l’abast.

Des de les dues entitats reclamants no entenen que amb el pes que té la viticultura i la ramaderia al conjunt del Penedès, encara no s’hagi treballat per tal d’aconseguir aquesta tarifa bonificada. La falta de resposta i d’accions ha provocat que l’Associació de Viticultors i Revolta Pagesa hagin pres la iniciativa i ja s’hagin començat a adreçar a tots el ajuntaments dels municipis comarcals, i a les diferents companyies d’aigua per tal de cercar solucions a aquest problema.

També et pot interessar

Comentaris