La Nit dels Xarel·los creix i vol atraure més públic de fora de l’Alt Penedès

01/06/2016 - 14:45h

Vilafranca acollirà el proper 18 de juny la vuitena edició de la Nit dels Xarel·los que, per tercer any consecutiu, tindrà lloc en un espai tan emblemàtic com és el Claustre Sant Francesc . Enguany l’objectiu principal és consolidar-se i seguir creixent cap a mar. Per aquest motiu s’ha fet més promoció a tota la zona costanera del Garraf.

El restaurant El Gat Blau, com a organitzador, i la DO Penedès proposen una nit d’estiu per gaudir dels vins xarel.los i de la gastronomia del Penedès acompanyats de bona música i bon ambient. Les portes del Claustre de Sant Francesc s’obriran a les vuit de la tarda i no tancaran fins a les dotze de la nit, de tal manera que -un cop s’hagi comprat el tiquet d’accés – tots els assistents poden entrar i sortir sense cap problema. “Es tracta de promocionar una varietat molt autòctona de la nostra terra de la millor manera possible”, ha afirmat el president de la DO Penedès, Francesc Olivella, durant la presentació de la Nit.

La jornada del 18 de juny permetrà provar les últimes propostes de xarel·lo dels 11 cellers participants, gaudir dels plats preparats per a l’ocasió pel restaurant El Gat Blau i un ampli ventall de formatges de Xerigots. Olga Guasch, del Gat Blau, ha explicat que es podran provar 19 varietats diferents de xarel·lo i que això fa uns anys “era pràcticament impensable, perquè aquesta varietat era molt poc coneguda, però entre tots li hem donat el valor que es mereix, i encara queda feina per fer”. Els cellers que hi participaran són: Albet i Noya, Nadal, Martí Serdà, Colet Viticultors, Oriol Rossell, Trias Batlle, Pinord, Can Descregut, Jean Leon, Sumarroca i Castell de Pujades.

La Nit dels Xarel·los vol ser una festa per als sentits, adreçada a un públic de totes les edats, també familiar, i amb inquietuds de descoberta gastronòmica. La iniciativa va néixer de les mans d’Olga Guasch fa vuit anys en un format diferent amb l’objectiu de fomentar el xarel·lo i de mica en mica s’ha anat reconvertint en un acte més informal per atraure públic més jove sense renunciar a la gent més gran que participava en els maridatges més formals que es feien els primers anys. “Hem aconseguit guanyar un públic i mantenir l’altre i això ens fa molt contents”, afirma Guasch.
L’entrada d’accés al claustre valdrà 10 euros i inclourà quatre degustacions, dos plats i dos vins, i una copa de regal. A més es vendrà un tiquet amb tres repeticions per 5 euros. Els tiquets es podran adquirir anticipadament a la Formatgeria Xerigots i al restaurant El Gat Blau i el mateix dia al Claustre de Sant Francesc.

També et pot interessar

Comentaris