10 anys de vídeo amb YouTube

26/02/2015 - 10:47h

Francesc Puig

Vilafranca
El passat 14 de febrer la popular plataforma de vídeos va complir 10 anys. Poc s’imaginaven els seus tres creadors el febrer de 2005 que YouTube esdevindria la principal plataforma d’allotjament de vídeos mundial. La història dels tres fundadors és curiosa, tots tres es van conèixer quan treballaven a PayPal com a enginyers i dissenyadors. Sembla que la idea de crear YouTube va sorgir davant les dificultats que van experimentar en intentar compartir vídeos enregistrats durant una festa a San Francisco.

En tot cas la plataforma que actualment és propietat de Google segueix avançant i creixent permetent accedir als seus continguts mitjançant web o aplicacions per a dispositius mòbils.

Una de les coses que persegueix YouTube és augmentar l’audiència i el temps que aquesta resideix en la pàgina visualitzant vídeos. I precisament per augmentar aquestes mètriques i celebrar els seus 10 anys de vida acaba de publicar una app dedicada exclusivament als nens. L’app s’anomena YouTube Kids i és gratuïta únicament per dispositius Android tant per tauletes com per mòbils. De moment l’app s’ha llançat als EUA però la idea és que estigui disponible per la resta del món i també per a dispositius iPhone i iPad.
Bàsicament la diferència en la versió per a adults és la interfície, molt més amigable, senzilla i infantil. Aquesta compta amb cinc icones per accedir fàcilment al contingut. Les cinc opcions són molt clares, una és per reproduir com si fos un canal de TV, l’altra és una ràdio per controlar els vídeos musicals, la bombeta apunta a continguts educatius, els binocles mostren el contingut més vist i finalment la lupa permet cercar qualsevol vídeo que la plataforma ofereixi.
Per altra banda, l’app compta amb una secció exclusiva de recomanació realitzada per experts en educació per controlar la duració de la sessió i fer que l’app deixi de funcionar quan arribi al temps màxim permès. Per altra banda, també s’han eliminat els comentaris dels vídeos, així eliminen textos amb paraulotes o textos inapropiats.
El que està clar és que amb el creixement de la navegació per mòbil i l’ús de les apps les plataformes de streaming de vídeo s’han d’anar perfeccionant i adaptant pels nous entorns canviants.{/payplans}

També et pot interessar

Comentaris