El temps passa mentre ens distraiem

26/02/2015 - 10:37h

Gemma Urgell

Vilafranca
“Ulls de mussol, que tot ho observen. Mirada càlida, un pèl trista, amb pestanyes tirant a curtes. Unes ninetes que ràpid van d’un costat a l’altre, per no perdre pistonada de res del que passa al teu voltant.
Boca de maduixa, vermella i dolça. De fàcil somriure que entreveu que estàs ben desdentat. Quan dorms, el llavi de sota no encaixa amb el de dalt i dibuixa un cor que es deforma.
Mans d’estufa que sempre està calenta. Molsudes, fermes i amb uns dits llargs que comencen a aprendre a moure’s amb més finesa. Mans que tot ho volen tocar i que t’ajuden a obrir el camí.
Cames com coixins tous, amb plecs, fins i suaus. Quan et poses de peu les comences a posar ben rectes, ja et queden pocs passos per començar a caminar”.
El petit de casa ja ha fet un any i ha passat massa ràpid, com ràpids passaran els anys que vindran. Costa recordar com era el petit fa uns mesos, ha canviat molt. Com deia aquella cançó de l’Anna Roig i L’Ombre de Ton chien, voldria tenir una capseta de records on guardar més d’un instant per tornar-lo a viure de nou.
Una bona amiga em va dir que a través dels nostres fills veiem com ens fem grans, però sovint no ens adonem que els nostres pares també es fan grans alhora. El temps passa factura a tots i, com qui no vol la cosa, ens situem en aquella edat adulta en què tens fills a càrrec però que també tens gent més gran de qui, possiblement i en els millors dels casos, hauràs de tenir cura.
És que el temps passa mentre ens distraiem a córrer per esmorzar ràpid, per arribar a l’escola, per acabar la feina que toca, per preparar dinars i fer dutxes. Fins i tot no tenim temps ni d’esperar que s’eixugui la roba que tenim estesa, i la pleguem una mica humida mentre s’acaba d’assecar prop d’una estufa. I tot ho fem per tenir més temps, per guanyar la partida al tic-tac del rellotge.
Temps guanyat, però per a què? Per seguir les rutines diàries que ens distreuen d’allò realment important: poder assaborir un moment, gravar-lo i guardar-lo en aquella capseta que tenim en algun raconet del nostre cap.
Ara que has fet un any, he escrit el primer paràgraf per no oblidar mai com ets ara.

També et pot interessar

Comentaris