Sommelier a domicili

alt
04/04/2013 - 23:00h

Gemma Urgell

Bufar i fer ampolles

Deuria tenir uns 8 anys i vaig participar de forma inconscient en una trobada de Tupperware. Mentre la canalla jugàvem al terrat, un grup de mares descobrien els beneficis d’aquestacarmanyola internacional en múltiples mides i models. Una senyora ben arreglada i perfumada anava mostrant aquest estri que es podia posar al rentaplats i al microones i que facilitava la conservació dels aliments. Totes les mares van fer una bona compra (de fet, durant anys vam usar de forma incondicional les adquisicions que va fer la mare).

Després del Tupperware va venir el Tupper Sex i ara és el torn del Tupper Wine o del Sommelier a domicili. De fet, en les darreres setmanes estic rebent informació sobre aquesta fórmula de venda directa des de cellers i sommeliers propers. I sembla que sigui una fórmula en augment, ja sigui per la crisi econòmica, per la frenada del consum, per la necessitat del consumidor de ser tractat de forma única i especial; com també pel gust de conèixer i saber més sobre la cultura del vi.

De fet, comptem amb propostes properes, com la de Pinord, que amb una compra mínima de producte organitza un tast de 4 vins de la mà d’un professional a casa teva; o com la Cooperativa de Falset Marçà, que proposa diferents itineraris de tast (per varietats, per tipus d’elaboració o personalitzats) amb un preu d’uns 8-10 euros per persona. Una altra iniciativa és “Xef i Sumiller a Domicili”, de Tomàs Cuadrado del gastro-bar La Farmàcia del Vendrell que, a més de portar-te vins i explicar-te’ls, si vols et farà la compra i cuinarà per tu i els teus a més de deixar-te la cuina neta.

Propostes divertides per organitzar a casa amb amics i família i que, a més, serveixen per acostar el vi al consumidor final. I el que és més important, iniciatives que ajuden a difondre les qualitats dels vins que s’elaboren a Catalunya (de fet, el Cuadrado és un ferm defensor dels vins km0 del Baix Penedès).

Això sí, aconsellaria a aquests professionals que aniran de casa en casa que vegin el curt cinematogràfic Sumiller de David Vilaplana que va participar al passat Most Festival. A més de riure, podran veure quins tòpics han d’evitar al màxim.

També et pot interessar

Comentaris