El Consell Regulador

alt
28/02/2013 - 09:46h

Francesc Carafí

El Consell Regulador

Evidentment vull dir el Consell Regulador del Cava, amb seu a Vilafranca del Penedès, però si no recordo malament, la cesió de la casa pairal Can Guineu, per part dels senyors propietaris, Freixenet, Codorníu i Juvé Camps al ministeri d’Agricultura, concloïa que la seu definitiva seria al municipi de Sant Sadurní d’Anoia.

Però el temps passa, i no es veu cap enrenou, tret de tapar forats (pegats), que al meu entendre, només mostren “deixadesa”.
Un edifici de les característiques històriques i arquitectòniques de Can Guineu no ha de fer la sensació d’oblit i arraconament, com es troba ara. L’ubicació d’aquest edifici al vell mig de la vila, Era d’en Guineu i carrer Hospital ha de significar una transformació social en el sector del cava. Més o menys ara fa 1 any, jo mateix en un escrit a la premsa relatava aquest afer com una impactant notícia per a Sant Sadurní.

Una informació apareguda al diari “El Punt Avui” ens confirmava la cessió definitiva de la casa pairal de Can Guineu al ministeri d’Agricultura.

A hores d’ara, no sé si ja és un fet. Si no és aixì, clamar als senyors propietaris que s’afanyin a tramitar el que faci falta, perquè puguem veure ben aviat a la capital del cava, a Sant Sadurní d’Anoia, la seu del Consell Regulador del Cava.

També et pot interessar

Comentaris