El projecte de Can Sumoi permetrà recuperar una històrica cooperativa d’Aiguamúrcia


L’edifici porta quatre dècades en desús
El projecte de vins tranquils Can Sumoi de Pepe Raventós ha donat un nou pas endavant amb l’acord per la recuperació de l’edifici de la cooperativa d’Aiguamúrcia, en desús des de fa quatre dècades. La cooperativa està situada a la base del Montmell i molt a prop de les parcel.les on es cultiva el raïm de Can Sumoi. L’edifici es va construir a principis del segle XX i és obra de Cèsar Martinell, un dels deixebles d’Antoni Gaudí.
L’espai haurà de reformar-se completament en el seu interior per incorporar tota la maquinària de vinificació, tot i que es respectarà la façana i la imatge exterior. Aquest nou espai no només permetrà vinificar amb més proximitat i autonomia, sinó que dona continuïtat al propòsit fundacional del projecte: reviure vinyes velles, escoltar la història que porten dins i retornar la veu a un territori que havia quedat a l’ombra.
Tal com afirma Pepe Raventós, la recuperació de la Cooperat va d’Aiguamúrcia “és un pas coherent amb la nostra manera de treballar: estar més a prop del camp per poder-lo cuidar de la millor manera possible, i construir un projecte on tots, des dels viticultors fins a elaboradors, distribuïdors i clients, ens hi sentim implicats i respectats”.
Per la seva banda, l’actual president de la Cooperativa d’Aiguamúrcia, Joan Carles Armeijach, admetia que “estem molt satisfets perquè aquest celler torni a fer olor a most, olor a vins, i perquè torni a vinificar, en aquest cas els fantàstics vins de Raventós i Blanc”.
Vins tranquils
Paral·lelament, Can Sumoi seguirà donant vida a la finca original amb la recuperació de la masoveria, reforçant el seu compromís amb una viticultura arrelada i amb els pagesos del Montmell. Can Sumoi és el projecte de vins tranquils de Pepe Raventós, que busca recuperar els orígens de la viticultura mediterrània. Situada a 600 m d’altitud, al cor de la Serra del Montmell, la finca compta amb 20 hectàrees de vinya i 380 hectàrees de bosc.
Des del 2017, s’hi elaboren vins naturals amb mínima intervenció, agricultura ecològica i llevats autòctons. El projecte es basa en la recuperació de vinyes abandonades, la protecció de la biodiversitat i la col·laboració amb viticultors locals.