Celler Viader es converteix en el 14è membre de la marca col.lectiva Corpinnat

18/03/2025 - 12:14h

Ha superat l’auditoria que marca el reglament de la marca

Viader s’ha convertit aquesta setmana en nou membre de la marca col·lectiva Corpinnat després d’haver superat totes les auditories obligatòries. D’aquesta manera ja són 14 els cellers del territori penedesenc que aplega el col·lectiu i que elaboren vins escumosos seguint un exigent reglament de rigor i qualitat (100% de raïm ecològic, veremes manuals, vinificació íntegra a la propietat, o llargues criances, entre d’altres).

Des del seu naixement, el 10 d’abril del 2018 fins l’actualitat, Corpinnat ha anat integrant els cellers Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet de Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut, Pardas, Bufadors, Cisteller i, finalment, Viader.

Celler Viader és l’aventura personal de l’Eduard Viader, un enginyer agrònom de formació i entusiasta de vocació qui, l’any 2009 i amb només vint-i-un anys, va iniciar el laboriós camí d’elaborar els seus propis escumosos.

Masia reformada
Durant més d’una dècada, l’aventura de Viader va anar prenent forma en una petita cava al centre de Sant Sadurní d’Anoia fins que, l’any 2018, va descobrir una antiga masia abandonada envoltada de vinyes molt a prop d’Espiells:, Can Rossell de la Llena.

Es va reformar la masia incorporant la sostenibilitat com a pilar fonamental del celler i amb la voluntat de potenciar i valoritzar els escumosos i els vins del Penedès. Es tracta de dos dels valors fonamentals de la marca col·lectiva i els motius principals per decidir-se a formar part de Corpinnat. Viader fa un pas més cap a la qualitat i la defensa del territori, vinificant el 100% dels seus vins en una instal·lació pròpia, i sumant també el conreu de la vinya.

També et pot interessar

Comentaris

1336