L’INCAVI inicia un estudi per definir la influència de la fusta de les botes en el perfil aromàtic dels vins

16/01/2025 - 12:46h

L’estudi se centra en fusta d’arbres d’orígen català

L’Institut Català del Vi ha posat en marxa un nou estudi per saber de quina manera poden influir els tipus de fusta de les botes en els perfils aromàtics dels diferents vins. L’estudi se centra en botes de fusta fetes a partir de varietats autòctones d’arbres.

Els vins estudiats es troben ara mateix vinificant a la Boteria Torner de Vilafranca del Penedès. S’explora com les botes fetes amb roure, castanyer, cirerer, i acàcia, totes d’orígen català, transformen l’aroma i el caràcter del vi.

L’objectiu del treball que realitza l’INCAVI és singularitzar els vins catalans recuperant tradicions ancestrals i apostant per la bioeconomia. També és una manera de reduir la petjada de carboni gràcies a l’utilització de recursos locals, en aquest cas la fusta procedent dels boscos de Catalunya, i crear nous vins amb perfils aromàtics.

També et pot interessar

Comentaris

1336