L’artista Gerard Sala il.lustra l’anyada 2017 de l’emblemàtic Vinya la Scala de Jean Leon
Es el vi insígnia del celler penedesenc
Jean Leon presenta l’anyada 2017 del seu Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva (DO Penedès), el vi insígnia del celler que s’elabora únicament aquells anys en què la collita és excepcional. En aquesta nova anyada, vi i art s’entrellacen novament a través de l’etiqueta, que en aquesta ocasió reprodueix una obra de Gerard Sala i Rosselló, considerat com una de les figures clau de l’art d’avantguarda català.
L’obra escollida és una explosió de colors plens de força, en una combinació perfecta que simbolitza el paisatge natural en estat pur, submergint-nos en la bellesa del que ens envolta i recordant-nos la importància d’allò més essencial. Per a l’artista, la natura és un element intangible i present en tots els
cicles de la vida.
Nascut a Tona, a la comarca d’Osona, el 1942, Gerard Sala i Rosselló va morir el juliol d’aquest any, deixant un extens llegat pictòric. Al llarg de la seva trajectòria, va fer unes cinquanta exposicions individuals i va participar en més d’un centenar de col·lectives, tant en l’àmbit nacional com internacional.
Vi ecològic
Certificat com a ‘Vi de Finca Qualificada’, Jean Leon Vinya LaScala és un vi ecològic de cabernet sauvignon i de producció limitada. Procedeix d’una petita parcel·la de sòls argilo-calcaris de 8 hectàrees plantada el 1963 per Jean Leon i l’enòleg Jaume Rovira.
L’anyada 2017 es caracteritza per les altes temperatures durant l’estiu i les poques precipitacions en
general. El vi ha envellit 24 mesos en botes de roure francès, amb una posterior criança en ampolla d’un mínim de 3 anys. El resultat és un vi que destaca per la seva intensitat aromàtica. En boca, és voluptuós i concentrat, amb tanins rodons i una acidesa equilibrada, que el fa llarg i persistent. Compta amb l’aval de guies de vins com la Guia Peñín 2025, que li ha atorgat 93 punts, i del certamen Berlin Wine Trophy, en el qual ha obtingut Medalla d’Or.