El Vinseum acull la sessió de tast del concurs Tastavins d’aquest any

08/05/2024 - 11:06h

El certamen arriba a la seva 58a edició

El concurs organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès i amb el suport tècnic de la DO Penedès i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, ha triat un nou espai per a portar a terme el tast. Una de les noves sales del Vinseum va acollir la trentena de professionals que configuren enguany el panel de tastadors entre sommeliers, enòlegs, periodistes i responsables de compres de botigues especialitzades i gran consum. Una selecció molt acurada per permetre una valoració altament professional i diversa. Els guanyadors es donaran a conèixer el 17 de maig a l’Auditori de Vilafranca del Penedès.

El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, va donar la benvinguda al panel de tastadors posant èmfasi en el potencial dels vins del Penedès: “Per l’Acadèmia, celebrar una edició més d’aquest concurs és sinònim que el nostre territori continua treballant i defensant el patrimoni vitivinícola per oferir-nos vins de gran nivell”.

Per la seva banda, el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, va destacar la importància de seguir “retrobant-nos en esdeveniments com aquest, per continuar treballant i divulgant la gran qualitat dels vins que s’elaboren al Penedès”.

Tots els membres del panel de tastadors van coincidir en destacar el gran potencial del Penedès i l’alt nivell de les mostres que s’hi van presentar. El s professionals van tastar les mostres a cegues i en un format organitzat a partir de 7 categories diferents de vins: blanc, blanc criança, rosat, negre, negre criança, Clàssic Penedès i xarel·lo.

Auditori
A les 8 del vespre del proper 17 de maig se sabran els guanyadprs de totes les categories del concurs. Com en les darreres edicions, l’acte d’entrega de premis se celebrarà a l’Auditori de Vilafranca. Serà presentat per la periodista de RAC1, Maria Xinxó. Els cellers guardonats assistiran a l’entrega de premis que es podrà seguir en directe per Penedès TV.

També et pot interessar

Comentaris