Sota la pluja

06/05/2024 - 09:24h

Daniel García Peris

Córrer és una activitat que va més enllà de l’exercici físic. És una experiència que enriqueix tant el cos com la ment, i encara més quan es practica sota la pluja. Després d’una llarga sequera, veure com els núvols tornen a beneir la terra és un motiu d’alegria. I què millor que aprofitar aquest moment per sortir a córrer?

Córrer sota la pluja pot semblar una tasca arriscada o incòmoda per a molts, però els beneficis que comporta són innegables. En primer lloc, la sensació de llibertat que experimentem quan ens enfilem les sabatilles i sortim a córrer, mentre les gotes pessiguen el rostre, és indescriptible. És connectar amb la natura de la forma més pura i autèntica.

A nivell físic, suposa un repte afegit per al nostre cos. Les condicions meteorològiques adverses ens obliguen a adaptar-nos i a superar nous obstacles, com ara el terreny mullat i la poca visibilitat. Això ens fa treballar més els músculs, millorant la resistència i l’equilibri. A més, el contacte amb l’aigua ens refresca i evita la sensació de calor excessiu, permetent-nos mantenir un ritme de carrera més constant i agradable.

Així doncs les pluges d’aquesta setmana ens han donat l’oportunitat de viure aquesta experiència. Després d’anys de sequera, el cel finalment es va recordar de nosaltres i va regalar-nos una pluja esperada. Sense dubtar-ho, vaig decidir sortir a córrer per gaudir d’aquesta meravella. No recordava aquesta sensació des de l’agost del 2021, justament el darrer període similar de pluges, fent una cursa a Masllorenç. En aquest cas a Gelida, a l’altre extrem del Penedès, he pogut comprovar com ara sí, tot i haver transcorregut uns dies, sortosament els camins continuen enfangats i les vinyes molles.

És una manera gairebé primària de vincular-nos amb el nostre entorn, i succeeix a cada passa. La ment s’allibera de l’estrès acumulat i es deixa portar pel ritme tranquil de l’espai més proper. Ens fa recordar la importància de viure en el present i de gaudir dels petits plaers de la vida, com sentir la pluja sobre la pell. Esperem que no trigui gaire a repetir-se.

També et pot interessar

Comentaris