Codorníu cedeix al Col.legi d’Arquitectes plànols originals de Puig i Cadafalch

06/03/2024 - 15:12h

Són peces històriques del projecte de construcció de les caves

El grup Raventós Codorníu ha cedit al Col.legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya 30 plànols originals dels arquitectes Josep Puig i Cadafalch i del seu deixeble, Lluís Bonet i Garí sobre el projecte de construcció de les caves de Sant Sadurní d’Anoia.

Es tracta de 12 plànols de finals del segle XIX de Puig i Cadafalch sobre el projecte original d’edificació del complex, i d’uns altres 18 del segle XX de Lluís Bonet sobre la posterior ampliació del recinte sadurninenc. Durant 120 anys, Codorníu ha conservat les peces de Puig i Cadalfach en el seu arxiu particular i ara ha decidit donar-los al COAC.

“Són tresors que Codorniu ha conservat en el seu arxiu durant més d’un segle, però ara ha arribat el moment de cedir-los en benefici de la comunitat i de la cultura”, explicava Sergio Fuster, CEO del Grup Raventós Codorníu.

Per la seva banda, Guillem Costa, president del Col.legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya es mostava molt satisfet de poder incorporar els 30 plànols a l’arxiu de la institució. “El nostre arxiu és una element clau per nosaltres i poder disposar dels plànols de Puig i Cadafalch i de Lluís Bonet és una molt bona notícia. A partir d’ara, la seva consulta serà molt més senzilla per a qui ho vulgui”.

L’acte de cessió del fons documental es va realitzar a les mateixes caves Codorníu de Sant Sadurní d’Anoia. L’alcalde del municipi, Pere Vernet, va estar-hi present i es va afegir a la felicitació per l’acord aconseguit entre les parts i va recordar la “sensibilitat que sempre ha tingut la família Raventós. En Manuel Raventós va ser un visionari en el seu moment i gràcies al seu coneixement i els seus contactes amb els corrents artístics del moment, ara podem gaudir d’unajoia arquitectònica com aquesta”.

També et pot interessar

Comentaris