La DO Cava organitza sessions de maridatge selecte amb el xef Carlos Casillas i el sommelier Agustín Trapero

14/02/2024 - 10:51h

Durant la Barcelona Wine Week

La D.O.cava va tornar a brindar-se als maridatges més selectes coincidint amb la quarta edició de la Barcelona Wine Week (BWW), la fira de referència del vi espanyol. En una Sala Príncipe del recinte firal de Montjuïc completament plena, es va oferirt un menú creat pel xef Carlos Casillas, del restaurant BARRO d’Àvila, reconegut amb una estrella Michelin.

Les seves propostes gastronòmiques en petit format es van harmonitzar amb grans caves de guarda superior seleccionats pel sommelier Agustín Trapero. Va ser una experiència enogastronòmica singular, única i exclusiva. El president de la D.O. Cava, Javier Pagés, va assenyalar que “el Cava és qualitat, sofisticació i gastronomia”, i va destacar que s’havia confeccionat un menú maridat creat a mida que ha estat d'”una harmonia plena”. I també va aprofitar l’ocasió per remarcar el caràcter gastronòmic del cava, un producte que se situa “entre els millors escumosos de qualitat del món”.

L’esdeveniment es va iniciar amb el maridatge d’un tàrtar de llagostins amb salsa de llima i caviar de caragol harmonitzat amb el guarda superior Reserva Brut Nature Organic 2019 de Parató Vinícola. La segona proposta va consistir en unes anxoves amb emulsió de pa i poma verda harmonitzades amb el guarda superior Gran Reserva Mirgin Laietà 2019 d’Alta Alella.

El tercer passi el va protagonitzar una ventresca curada amb verjus de Cava, pebre negre i mostassa pensada per a conjugar-se amb el cava de guarda superior de Paratge Qualificat Can Sala 2013 Brut Nature de Vins Família Ferrer. I el colofó final va tenir com a parella de ball a un coll de pollastre amb salsa de petitòria i el guarda superior Gran Reserva Mes Via La Cavateca 2002 (amb degollament practicat el febrer del 2023) de Mestres servit després de la seva decantació.

També et pot interessar

Comentaris