Freixenet celebra els 50 anys de Cordón Negro en un emotiu acte a la Barcelona Wine Week

08/02/2024 - 11:36h

El cava de l’ampolla negra és un dels referents internacionals de la marca

Freixenet ha aprofitat la celebració aquesta setmana de la Barcelona Wine Week al pavelló firal de Montjuïc per organitzar un emotiu acte de celebració dels 50 anys de vida de Cordón Negro, un dels seus caves més emblemàtics. Creat el 1974, Cordón Negro és actualment una de les principals referències de la marca sadurninenca. Destaca, sobretot, en diversos mercats d’àmbit internacional, com ara el d’Estats Units o Japó, on és líder en vendes.

L’acte de commemoració del mig segle de vida va reunir un bon nombre de convidats a l’estand de Freixenet a la Barcelona Wine Week. Pedro Ferrer, vicepresident de Freixenet, i Manel Quintana, enòleg i director tècnic de la marca, van fer un repàs a la història de Cordón Negro. Van recordar l’aposta arriscada i innovadora que va significar en el seu moment optar per una ampolla de color negre per comercialitzar el producte, un color que trencava motlles i que va donar una personalitat pròpia al cava.
“Cordón Negro va ser un èxit gràcies al packaging, però també per la qualitat del producte”, va puntualitzar Pedro Ferrer.

Mig segle després, el cava de l’ampolla negra continua sent una referència de Freixenet arreu del món. “En els primers anys no va ser fàcil tirar endavant, però el 1983 Cordón Negro es va convertir en el cava número 1 en vendes als Estats Units”, assenyalava el mateix Ferrer. “Era curiós als inicis comprovar com hi havia gent als Estats Units que no coneixia la marca Freixenet, però que sí que tenia present l’ampolla negra”.

Per la seva banda, Manel Quintana va repassar els principals trets distintius del cava, elaborat amb les tres varietats tradicionals del Penedès, xareŀlo, macabeu i parellada. A la celebració del mig segle de vida no hi va faltar el pastís i una festa amb música dels anys 70 i còctels variats. Els treballadors de la firma i els nombrosos convidats a l’acte a la BWW van gaudir de moments molt intensos. Es van repassar, igualment, moments especialment rellevants dels 50 anys, com quan Cordón Negro es va convertir el 1992 en el cava oficial dels JJOO o el 2003 en el cava oficial de les celebracions de MotoGP.
També el 2021, quan el Cordón Negro Màgnum va ser elegit millor cava del món a The Champagne & Sparkling Wine Championships.

També et pot interessar

Comentaris