ERC lamenta la “falta de diàleg” d’Impulsem, Junts i el PSC per negociar el Pla d’Acció Comarcal

10/01/2024 - 18:43h

Els republicans diuen que no han tingut cap informació del pla

Esquerra Republicana de Catalunya ha recordat avui que al mes d’octubre la formació ja va demanar al ple l’estat en què es trobava l’elaboració del PAC, el document que resumeix les accions previstes pel mandat. El govern en boca del seu president va afirmar que abans d’acabar l’any s’informaria i s’obriria a les aportacions dels grups. 

 A finals se desembre, davant el mutisme i la zero informació que donava el govern, els republicans van fer pública la seva voluntat d’estendre la mà per acordar el PAC per compartir les línies estratègiques que la comarca havia de seguir els propers quatre anys. Pere Sàbat, portaveu al CCAP, afirmava que “estem en la voluntat d’aconseguir un consens en benefici de la comarca, el nostre objectiu és un acord”. I per això emplaçava al govern a moure fitxa.  

Aquesta setmana i sense haver informat de res als grups comarcals el govern d’Impulsem-Junts-PSC ha presentat a la premsa el document, fent evident el cop de porta a la mà estesa dels republicans. Una actitud que Sàbat considera “antiga, pròpia d’altres temps. Es rebutja l’acord, el consens, la suma en benefici de la comarca i s’opta per la manca de transparencia, el sectarisme i el tancament”. 

 Els republicans lamenten que amb aquesta manera de fer qui hi perd és la comarca. “Era moment d’acordar grans consensos i treballar-los conjuntament, anar tots a la una. És una pena que el govern no vulgui anar en aquesta línia. En tot cas, és la que defensarà Esquerra Republicana”.

També et pot interessar

Comentaris