Contra l’assetjament escolar

07/12/2023 - 10:13h

Maite Colomer

Tots nosaltres sabem què és l’assetjament escolar: aquest maltractament físic i/o psicològic a joves o nens(es) continuat en el temps. L’assetjament escolar és molt més habitual del que podem arribar a pensar. Un de cada tres nens en edat escolar en pateix.

En aquestes edats, en plena formació de la personalitat, intel·lectual i de relacions socials, aquest assetjament té greus conseqüències per a la persona que el pateix. Conseqüències que arrossegarà durant molt temps i marcarà el seu desenvolupament i futur.

Quan més importants són les relacions socials, aquestes et fallen. Quan necessites uns iguals per compartir experiències, et maltracten. Cada vegada amb l’autoestima més baixa, ho tens més difícil per enfrontar-te a totes les malifetes que et llancen els teus assetjadors.

Però, encara que no t’ho sembli, no pateixes en la soledat; probablement al voltant teu tens l’amor i suport incondicional de la teva família: pares, germans. És molt dur per als pares veure patir un fill. Però, alhora, els pares han de ser prou forts per proporcionar-te un entorn segur.

Amb la finalitat que aquests pares, mares i familiars directes de la persona assetjada tinguin un espai on poder compartir pors, sentiments, experiències… ha sorgit una nova entitat que aviat serà presentada.

Al llarg de diverses trobades, que giraran entorn d’una problemàtica diferent, totes intrínseques a l’assetjament escolar, els assistents hi podran exposar les seves experiències o vivències, o simplement escoltar les dels altres assistens que han viscut situacions similars.

Aquesta entitat sense ànim de lucre aviat es donarà a conèixer i tots els que vulgueu, o ho necessiteu, hi podreu participar.

També et pot interessar

Comentaris