La primera edició del Cava Meeting reuneix els millors prescriptors mundials a Barcelona

29/11/2023 - 15:00h

Ponències, tastos i visites a diverses caves

La DO cava ha tancat la primera edició del seu congrés internacional Cava Meeting amb un rotund èxit. S’han citat a Barcelona alguns dels més influents prescriptors mundials per a participar en un gran fòrum a l’Espai de Transformació Creativa Casa Rius, combinant tastos del vèrtex de la piràmide qualitativa del cava, ponències de primer nivell i visites a destacats elaboradors.

El president del consell regulador, Javier Pagès, destaca que “s’ha evidenciat que el cava, al qual se li obren grans possibilitats, viu un moment esplèndid”. Pagès remarca que alguns dels ponents prestigiosos que han participat a la cita “han quedat molt sorpresos per la gran qualitat dels nostres caves”. Al Cava Meeting s’ha posat l’accent en els caves de més alt nivell, els de Guarda Superior.

La vocació gastronòmica del cava i la preocupació pels efectes del canvi climàtic o la sostenibilitat econòmica i social del sector també han estat protagonistes d’aquesta primera edició del Cava Meeting. En total, s’han tastat més de 250 referències, servides en 5.000 copes, i s’han visitat fins a 25 caves. I ha hagut 22 ponents durant dos intensos dies (dilluns i dimarts) i showrooms amb mig centenar d’elaboradors.

La importància de la segmentació i zonificació de la DO Cava, així com dels emergents elaboradors integrals (que ja sumen 15 caves) han centrat els debats i els tastos d’una trobada amb molts dels millors prescriptors mundials provinents de diferents mercats com ara Japó, Regne Unit, Estats Units, Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, Itàlia i Suïssa, a més d’Espanya.

També et pot interessar

Comentaris