La Ruda commemora el 25N amb una marxa de torxes i una festa no mixta

21/11/2023 - 10:28h

El col·lectiu busca 94 dones per a una performance participativa per simbolitzar les víctimes de feminicidis d’enguany a tot l’Estat

El col·lectiu feminista La Ruda ja té a punt els actes per commemorar el 25N, Dia Internacional contra la violència envers les dones. Enguany reprenen la marxa de torxes, que començarà a la plaça de la Vila, i organitzen la segona edició de la festa no mixta al Casal Popular La Gueralda. La marxa de torxes s’iniciarà davant l’Ajuntament cap a les 20h del vespre, després de la cantada que ha organitzat el Servei d’Igualtat, i comptarà amb la lectura d’un manifest, un pilar a càrrec de les Xicotes de Vilafranca i una performance participativa del Col·lectiu Hystéra que pretén representar les 94 víctimes de feminicidis d’aquest 2023 arreu d’Espanya.

“La violència masclista no és anecdòtica: cada any hi ha un centenar de víctimes mortals a l’estat espanyol, la violència sexual com a tàctica bèl·lica augmenta arreu del món, el masclisme és una de les causes principals de la mort de les dones a nivell mundial, i a Catalunya es denuncien un mínim de tres violacions cada dia, i això que el percentatge d’agressions sexuals que es denuncien no arriba ni al 10%”, manifesten des del col·lectiu.

La Ruda fa una crida a totes les dones que vulguin participar a la performance, per la qual només caldrà plegar una samarreta clara mentre es llegeixen els noms de les assassinades d’enguany. Per apuntar-s’hi
i saber tots els detalls de la performance es pot consultar el formulari que han publicat a les seves xarxes socials (@la_ruda_feminista).
Finalment, el Casal Popular La Gueralda acollirà la 2a Festa no mixta de La Ruda a partir de la mitjanit, que enguany comptarà amb les PD Guineus i serà oberta a totes les persones que hi vulguin accedir a excepció dels homes cis.

També et pot interessar

Comentaris