Mor Antoni Mata Casanovas, president de Recaredo i membre de la segona generació de la marca

16/11/2023 - 18:04h

Tenia 81 anys i amb el seu germà va agafar el relleu del fundador, Josep Mata

El celler Recaredo ha patit aquesta setmana la mort d’Antoni Mata Casanovas, membre de la segona generació de la família i president de la marca. Conjuntament amb el seu germà Josep, Antoni Mata, de 81 anys, va agafar el relleu del fundador, Josep Mata Capellades.

Amb només 7 anys, Antoni Mata ja ajudava el seu pare a les caves. Es va formar en enologia i viticultura a Logroño, Vilafranca, Madrid, Valencia i Valdepeñas i va viatjar per moltes regions vitivinícoles del món per a conèixer de primera mà la seva realitat i el seu funcionament.

Va apostar, amb el seu pare i el seu germà, per elaborar caves de llarga criança i d’estil brut nature, amb el Reserva Particular de Recaredo (1962) com a màxim exponent. Fruit del respecte i admiració pels vins de la terra, Antoni Mata i tota la família van dirgir els passos de la bodega cap a l’elaboració dels espumosos d’anyada. Va impulsar també la preservació de les vinyes velles de xarel.lo i macabeu que donen orígen al Reserva Particular de Recaredo. Va valorar els ceps per l’edat i la tipologia dels sols, més que no pas per la se va capacitat productiva.

Antoni Mata ja portava anys jubilat, però seguia ideant en benefici del celler. Actualment, el seu fill, Ton Mata, és qui porta el timó de Recaredo com a tercera generació familiar al capdavant del celler. Mata és també president de corpinnat.

També et pot interessar

Comentaris