Corpinnat ret homenatge a Xavier Gramona i li atorga la distinció de president honorífic a títol pòstum

02/10/2023 - 11:30h

En el marc de la segona Nit de la Verema

La segona edició de la Nit de la Verema de Corpinnat que es va celebrar al celler Llopart de Subirats va estar marcada pel reconeixement a la figura del que va ser un dels fundadors i president de la marca col.lectiva, Xavier Gramona, mort el passat mes d’agost. Gramona va rebre un emotiu homenatge i, a més, va ser nomenat president honorífic de Corpinnat a títol pòstum.

L’actual president de Corpinnat, Ton Mata, va encapçalar l’homenatge a Gramona, juntament amb la resta d’elaboradors que integren la marca. Tots ells van lliurar al fill de Gramona i actual membre de la junta directiva, Leonard Gramona, una peça de ceràmica original obra de l’artista sadurninenca María José Torres. La peça representa les dues ànimes de Xavier Gramona, la més terrenal, lliga a la terra i la pagesia, i la més espiritual i rebel.

Leonard Gramona va tenir paraules d’agraïment cap el col.lectiu Corpinnat i en nom de la família va reiterar el compromís i la fidelitat en el projecte. A més del fill, a la cerimònia hi va assistir una àmplia representació de la família, encapçalada pel president i enòleg del celler, Jaume Gramona, cosí de xavier Gramona.

Abans de l’homenatge, Ton Mata es va dirigir als 150 assistents a la Nit de la Verema per destacar la consolidació de la marca col.lectiva tant al mercat interior com al mercat exterior, i la percepció que té el consumidor final respecte els corpinnats com a vins escumosos de qualitat amb un orígen concret i un dels reglaments més exigents del món.

També et pot interessar

Comentaris