El Cavatast reunirà 26 caves i 9 expositors gastronòmics al Parc Lluís Companys

20/09/2023 - 16:06h

La fira se celebrarà entre el 6 i el 8 d’octubre

El Cavatast 2023 ja ho té tot a punt per convertir Sant Sadurní, un any més, en l’epicentre del món del cava. Serà la 27a edició d’una mostra que ja s’ha convertit en un clàssic i que enguany se celebrarà entre el 6 i el 8 d’octubre al Parc Lluís Companys. L’emplaçament del certamen es va canviar l’any passat per disposar de més espai tant pels expositors com pel públic i els bons resultats de la primera experiència han fet repetir la iniciativa.

Enguany augmenten tant el número de cellers participants que passen dels 23 als 26, com el d’expositors d’oferta gastronòmica que passen dels 6 als 9. També hi haurà paradeta, com és habitual, dels dos municipis agermanats amb Sant Sadurní, Cañete i Zegama. La pujada certifica el bon moment del Cavatast que va poder superar amb nota la dura prova de la pandèmia i ara torna a recuperar els nivells que tenia els anys 2018 i 2019.

Una de les novetats d’aquesta 27a edició és la de l’espai d’activitats de la mostra que també estarà ubicat al Parc Lluís Companys. Durant el dissabte 7 i el diumenge 8, l’espai oferirà vuit sessions de tastos gratuïts a càrrec de diverses personalitats del món del cava. Caldrà inscriure’s fins una hora abans de l’inici de cadascun dels tastos.

Com a complement, tal i com ja es va fer l’any passat, hi haurà oferta musical amb 8 concerts al llarg del cap de setmana repartits entre el mateix Parc Lluís Companys i la plaça de l’Ajuntament. Els vuits concerts aniran a càrrec de grups locals i comarcals. Pel que fa al pregó, la protagonista serà l’escriptora Empar Moliner (divendres 6, a les 6 de la tarda al celler de la Fassina de Can Guineu).

Una altra de les cites clàssiques serà la Nit dels Màgnums, programada pel divendres 29 de setembre entre les 7 de la tarda i les 11 del vespre i que servirà de pòrtic de la mostra.

L’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, ha assenyalat que l’objectiu és repetir l’èxit organitzatiu i de públic de l’edició de l’any passat i ha agraït “l’esfroç del sector per ser aquí una vegada més, malgrat les dificultats que s’han viscut a la verema”. Vernat ha aprofitat per demanar a la Generalitat “una línia d’ajuts per mitigar els efectes de la sequera i la reducció de les collites”. “La unió de tots els actors implicats, pagesia, cellers i administració és fonamental per superar l’actual situació de crisi climàtica”.

Pel que fa als preus, sis tiquets de tast de cava i gastronomia costaran 6 euros, la compra de la copa tècnica Riedel, 5 euros i el lloguer de la copa, 3. Des del dia 27, els tiquets i les copes ja es podran adquirir de forma anticipada a l’Oficina de Turisme de Sant Sadurní.

També et pot interessar

Comentaris