Mor Xavier Gramona, un dels cofundadors i primer president de Corpinnat

04/08/2023 - 21:58h

Tenia 64 anys i pertanyia a la cinquena generació de la família de viticultors

Segons ha avançat el medi digital especialitzat Vadevi, aquesta tarda ha mort, als 64 anys, Xavier Gramona a causa d’un ictus que va patir fa uns dies i del qual no s’ha pogut recuperar. Gramona pertanyia a la cinquena generació familiar de viticultors del celler Gramona i la seva desaparició és un cop dur pel món del vi al Penedès i al conjunt de Catalunya.

El 2018 el celler Gramona va ser un dels cofundadors de la marca col.lectiva Corpinnat, conjuntament amb Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca i Torelló. Va ser copresident de la marca fins el juny de 2021 al costat de Ton Mata amb qui va exercir una presidència compartida. Va dirigir el projecte en els anys més difícils després del trencament amb la DO Cava. El 2021 va deixar les regnes en mans de Ton Mata.

Gramona era llicenciat en Ciències Empresarials per ESADE i també tenia formació en enologia i Màster en Aromes per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). S’havia destacat des de sempre per ser un ferm defensor del món de la pagesia i del paisatge.

També et pot interessar

Comentaris