La Generalitat lamenta la “deslleialtat” de l’Estat en l’aprovació de la MAT i recorda el seu no al projecte

03/08/2023 - 16:40h

El conseller Mascort diu que el govern central vol pressionar la Generalitat

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, s’ha pronunciat sobre l’aprovació per construir la línia de molt alta tensió (MAT) entre Terol i Begues, per transportar energia fotovoltaica. Des d’Acció Climàtica adverteixen que tot i l’aprovació, el projecte està subjecte a l’informa favorabñe de biodiversitat de la Generalitat.

Mascort creu que el ministeri posa “pressió” a la Generalitat perquè sigui ella qui ho autoritzi. El conseller ha lamentat que el Ministeri de Transició Energètica vulgui “condicionar l’autorització a un informe tècnic”. “Ens sembla que és voler traspassar la responsabilitat a la Generalitat”, ha afegit.

El conseller ha carregat contra l’Estat acusant-lo de “deslleial”, afirmant que “vol colar el seu model per la porta del darrere”. El màxim responsable del departament ha insistit que les grans línies de transport d’energia “no són el nostre model”, sino que el Govern aposta per una energia “distribuïda pel territori”.

Per la seva banda, la Diputació de Tarragona s’ha mostrat també en contra del projecte. La presidenta, Noemí Llauradó, en declaracions a l’ACN, ha recordat que “s’han mogut del posicionament que tenien”, en referència al govern de l’Estat. La Diputació de tarragona creu que amb aquest projecte s’incompleix la llei del sector elèctric, que no “està justificada la necessitat” i que comportaria un “elevat impacte paisatgístic”. Igualment, apunten que hi ha “incompatibilitat” de la MAT amb la planificació del sòl.

També et pot interessar

Comentaris