Codorniu comprarà més car el raïm pels greus efectes de la sequera que pateix el Penedès

31/07/2023 - 18:00h

Augmentarà el preu entre un 32% i un 40% en funció de la varietat

Codorniu ha anunciat als viticultors del Penedès, amb els que té acords plurianuals, que comprarà el raïm, en funció de la varietat, entre un 32% i 40% més car davant la previsió d’una verema complicada per la greu sequera que afecta al conjunt de la comarca.

Concretament, el “plus de sequera” que aplicarà Codorniu serà d’un 36,8% en el cas del raïm ecològic de guarda (passarà dels 0,44 euros el kg als 0,60 euros), del 32,5% en el raïm ecològic de guarda superior (passarà dels 0,51 euros per kg a 0,67 euros) i del 40% en el raïm de guarda superior selecció especial, que es pagarà a 1 euro el kg.
Per al celler, es tracta d’un reforç molt important per respondre a una situació excepcional que afecta de ple els elaboradors i als viticultors i que posa en risc la seva sostenibilitat. La iniciativa, a més, es fa a costa d’altres eficiències internes, ja que els preus al consumidor no pujaran en la mateixa mesura en els pròxims anys.

Codorníu admet que, com a empresa, no pot contrarestar la totalitat dels efectes de la inflació i l’excepcional sequera que s’està aptint sense posar en risc la sostenibilitat de la companyia, però confia que, juntament amb l’administració, es podran pal·liar les conseqüències d’aquesta situació amb aquest tipus d’esforços comuns .

Des de 2019, Raventós Codorníu té acords estables de compra a 5 anys signats amb productors de raïm ecològic del Penedès. Aquests compromisos de compra, pioners en el sector, ja suposen, actualment, el 90% del raïm que compra tot el grup empresarial.

També et pot interessar

Comentaris