Constituït el nou ple del Consell Comarcal del Baix Penedès, amb Ramon Ferré (PSC) de president

Els 33 consellers i conselleres del ple del Consell Comarcal del Baix Penedès 2023/2027 (Foto: Ramon Costa/AFN Press)
20/07/2023 - 11:54h

Ferré va ser investit al ple celebrat a la Vil·la Casals de Sant Salvador amb 21 vots a favor, per 7 del candidat Amadeu Benach (ERC) i 4 vots en blanc

Aquest dimecres a la tarda va tenir lloc a la Sala Polivalent de la Vil·la Casals del nucli marítim de Sant Salvador, al municipi del Vendrell, el ple de constitució de la X Legislatura (2023 – 2027) del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP).

Un cop formada la Mesa d’Edat, cada conseller va prendre possessió del càrrec. Seguidament es va sotmetre a votació la presidència. Ramon Ferré, alcalde socialista de Calafell, va ser investit president per majoria absoluta amb 21 vots favorables (els dels 12 consellers del PSC-Candidatura de Progrés, 5 de Junts-Compromís Municipal i 4 d’ARA Pacte Local).

Per la seva banda, Amadeu Benach d’ERC va obtenir 7 vots del grup comarcal republicà i hi van haver 4 vots en blanc: un dels 2 dels consellers del PP, els 2 dels de Vox i el de la consellera de Confluència-En Comú Podem.

Recordem que al ple comarcal del Baix Penedès s’ha formalitzat un acord de govern a tres bandes. Fruit d’aquest pacte entre PSC, Junts-Impulsem i ARA-Pacte Local, a part de la presidència el PSC encapçalarà tres vicepresidències i Junts-Impulsem en tindrà una.

Un cop nomenat com a nou president del CCBP, en el seu discurs d’investidura Ramon Ferré va destacar la importància d’estar al costat dels ajuntaments mantenint la unitat assolida pel president sortint, Joan Sans, durant la darrera legislatura, al qual Ferré va mostrar el seu agraïment.

Ferré va destacar també els objectius assolits amb aquesta unitat, com el compromís per al projecte d’ampliació de l’Hospital del Vendrell, la reducció dels peatges d’autopistes i també una rebaixa en les xifres de l’atur. Tot això, essent la comarca que més creix. Ramon Ferré va demanar treball i esforç a tots els consellers per encarar els nous reptes de futur amb unitat.

Seguidament, el nou president comarcal va marcar les línies estratègiques del nou mandat amb la convocatòria prioritària de la Taula del Baix Penedès per analitzar els resultats d’aquests darrers anys  i establir-ne de nous  aprofitar les noves oportunitats.

També va recordar que cal tenir en compte i donar la importància que té al medi ambient, creant un pla de gestió integral del litoral per fer front a la regressió de les platges i l’optimització de la gestió dels boscos de la comarca.

També et pot interessar

Comentaris