Som Poble-ERC, satisfet amb la resolució del Tribunal Català de Contractes sobre el servei de la neteja viària al Vendrell

Alfonso ‘Sito’ González i Jennifer Macía, dos dels regidors de Som Poble-ERC, a la roda de premsa d’aquest dimecres.
12/07/2023 - 18:24h

Remarca que declara il·legals fins a 3 de les 4 clàusules del concurs de licitació i obliga l’Ajuntament a refer el procés

El grup municipal de Som Poble-ERC a l’Ajuntament del Vendrell ha remarcat aquest dimecres, en roda de premsa, que el Tribunal Català de Contractes obliga l’Ajuntament del Vendrell a refer la licitació del contracte de la neteja viària, caducat fa anys i en procés de nova adjudicació.

Segons Som Poble-ERC, el Tribunal dona la raó al grup municipal i declara il·legals fins a tres apartats del plec de clàusules del concurs de licitació del contracte del servei de neteja viària del municipi.

Ara l’Ajuntament vendrellenc ha de comunicar al Tribunal els canvis adoptats per corregir les il·legalitats abans de reactivar el concurs. Des de Som Poble-ERC es recorda que aquest contracte té un cost estimat de quasi 13 milions d’euros en cinc anys, i que Som Poble – ERC també ha presentat un recurs contenciós administratiu pendent de resolució.

El recurs presentat al Tribunal de Contractes denunciava, principalment, quatre apartats de la licitació. El portaveu de Som Poble-ERC, Alfonso ‘Sito’ González, els ha recordat aquest dimecres en roda de premsa.

1) La il·legalitat en la previsió d’una bossa d’hores per serveis diversos, ja que està prevista d’una manera indefinida (genèrica). “El Tribunal ens dona la raó, i això comportarà que l’empresa licitadora no podrà formular ofertes en frau de llei, ni ‘jugar’ amb la bossa d’hores per fer creure que ofereixen serveis extres quan en realitat estan complint amb el servei obligatori que han de fer”, ha dit González.

2) La il·legalitat de l’aportació per campanyes ambientals encara per definir, les quals depenien de resolucions administratives posteriors. En aquest cas, l’Ajuntament del Vendrell haurà de predeterminar unes mínimes campanyes mediambientals, “i no es quedarà en propostes no desenvolupades que després es podrien quedar sense fer o ser pures accions de maquillatge”.

3) Finalment el Tribunal Català de Contractes també ha considerat il·legal la manca de desagregació de dades per gènere en el personal a subrogar i, per tant, això també s’haurà de modificar d’acord amb el que estableix la llei.

D’altra banda, Som Poble-ERC remarca que sobre la manca de fonament de l’estudi econòmic amb relació a l’informe del Comitè de Preus, el Tribunal no entra a valorar aquest estudi econòmic. “Per qüestions de competència, perquè considera que no li correspon fer aquest tipus de control, però sí que considera que l’informe inclou els elements bàsics d’aquests tipus d’informes”, diu el mateix portaveu de Som Poble-ERC.

La suspensió cautelar s’aixeca perquè el Tribunal ha resolt i, per tant, l’Ajuntament del Vendrell haurà de rectificar les il·legalitats comeses, informar el Tribunal, i tornar a tramitar la licitació del contracte de la neteja amb el nou plec de clàusules resultant.

Per una gestió municipal

Som Poble – ERC considera que el servei de neteja viària l’hauria de gestionar directament l’Ajuntament vendrellenc, “per raons d’eficiència econòmica i funcional, tal com estan fent molts ajuntaments catalans, alguns d’ells governats pel PSC”. “Tot i això, gràcies al nostre recurs, si la licitació continua serà en millors condicions de compliment i l’Ajuntament hauria d’exercir un estricte control sobre l’empresa adjudicatària”, afegeix Alfonso González.

Des de la mateixa coalició Som Poble-ERC es conclou que continuarà treballant “per evitar les il·legalitats en la gestió de molts milions d’euros de les vendrellenques i els vendrellencs”.

També et pot interessar

Comentaris