El PSC del Vendrell assoleix la ‘majoria optimista’ que buscava per a aquest 28M

Kenneth Martínez celebra la seva victòria al Vendrell (Foto: Ramon Costa)
28/05/2023 - 23:35h

Kenneth Martínez tornarà a ser alcalde, ara amb 9 regidors, per davant de Som Poble-ERC (5), els dos regidors tant de Vox com del PP; i una representació simbòlica de Junts, EcP-El Vendrell i FEMEV

L’alcalde socialista del Vendrell, Kenneth Martínez, ha tornat a guanyar les eleccions municipals, aquest cop amb un total de 9 regidors, un més que el 2019 i el 34,75% dels vots; per davant de Som Poble-ERC (20,10%), que es queda amb 5 regidors, un menys que fa quatre anys.

Un dels altres fets destacats a la capital del Baix Penedès és l’entrada amb força de la ultra dreta i la dreta constitucionalista, atès que tant Vox, tercera força amb el 9,71% dels vots; com el PP (7,37%) entren al consistori vendrellenc amb 2 regidors cadascun.

Com a cinquena força hi trobem Junts, que amb el 6,72% només obté com a representació el cap de llista fins ara de Primàries-El Vendrell, Josep Maria Llasat, i perd el segon regidor que va tenir el 2019.

I també obtenen una regidora tant En Comú Podem-El Vendrell, amb la candidata Yolanda López, i el 5,99% dels vots; com Fem Vendrell, representada per Mar Vázquez i que ha rebut el 5,81% dels sufragis a la capital del Baix Penedès.

La resta de partits que concorrien a les eleccions, AVP-FIC, amb la regidora Bárbara Peris al davant; Ara-Pacte Local, SOMI i Valents no han obtingut representació.

La participació electoral ha estat del 48,06%; per tant, no ha arribat a la meitat de l’electorat vendrellenc, amb un cens de 27.509 persones.

Valoracions

Pel que fa a les valoracions en aquesta nit electoral del 28M, Kenneth Martínez s’ha mostrat “molt satisfet i content perquè hem governat quatre anys molt difícils i la ciutadania ens ha donat el suport tant per la feina feta com pel que volem fer”. “Tenim la majoria optimista que volíem i queda molt clara la voluntat de la ciutadana”, ha afegit qui tornarà a ser alcalde del Vendrell quatre anys més.

El seu principal rival polític, Alfonso ‘Sito’ González, de Som Poble-ERC, ha reconegut que “majoritàriament, la ciutadania considera que el projecte de ciutat del PSC és el correcte i ho hem d’acceptar”. També ha dit que “és preocupant l’ascensió de la dreta i l’ultradreta al Vendrell, on molta gent es pensa que les solucions que proposen ells són les correctes”. “Farem una oposició contructiva, de fer propostes amb principis i rigor”, conclou el candidat de Som Poble-ERC.

De la seva banda, el candidat de Vox, Antonio Moreno, s’ha mostrat “molt content” per l’“èxit d’entrar a l’Ajuntament. Volíem treure més regidors per ser decisius, però tornarem a ser la veu de l’oposició que s’havia perdut fa anys a l’Ajuuntament del Vendrell”. “Hi haurà oposició”, ha conclòs Moreno.

Quant al candidat del Partit Popular (PP), Àlex Barrera, també s’ha mostrat “molt content” per haver entrat el nou consistori vendrellenc amb dos regidors. “Veníem de res i no teníem un pronòstic clar i tot el que sigui recuperar importància i pes al consistori era l’objectiu que hem assolit”, ha explicat Barrera, que no tanca portes a possibles pactes amb formacions que “estiguin per un Vendrell millor, més pròsper i amb més futur. Volem créixer com a municipi i estem oberts a possibles aliances”, conclou Barrera.

Josep Maria Llasat, de Primer el Vendrell-Junts, ha reconegut que “esperàvem millors resultats perquè pensàvem que la feina de quatre anys seria més valorada i no ho ha estat; hem repetit els resultats de Primàries”. Per Llasat, unes 2.500 independentistes “s’han quedat a casa i els partits petits es van presentant i no treuen res”. “Acceptem el resultat i ja veurem cap on va el Vendrell, que porta una dinàmica decadent; però la ciutadania ha parlat i cal acceptar-ho”, ha conclòs Llasat.

Quant a la candidata d’En Comú Podem, Yolanda López, ha dit que “pensàvem créixer”, però ha valorat positivament “haver mantingut i consolidat per tercera legislatura la presència a l’Ajuntament”. “Significa que la gent valora la feina feta, però és veritat, com deia, que volíem més”. López ha conclòs expressant la seva “preocupació per la polarització i presència de l’extrema dreta al consistori”.

De la seva banda, Mar Vázquez, al capdavant d’un partit nou com Fem Vendrell, ha dit que té una “sensació agredolça, per haver entrat a l’Ajuntament, però esperàvem resultats millors, potser dos o tres regidors, perquè es respirava una crítica molt bèstia cap al govern socialista”. Amb tot, Vázquez ha apuntat que “seguirem treballant, ara des de dins de l’Ajuuntament”.

També et pot interessar

Comentaris