AT Roca celebra els deu anys de vida inaugurant nou celler

14/03/2023 - 12:03h

La firma vitivinícola presenta la nova seu de Sant Sebastià dels Gorgs

Deu anys després de posar en marxa el seu projecte vinícola personal, Agutí Torelló Sibill ha inaugurat aquesta setmana el nou celler d’AT Roca a Sant Sebastià dels Gorgs, que a partir d’ara serà la seu de la marca, tot i que es manté el celler de Sant Sadurní per a la criança de les ampolles. Torelló culmina així una dècada de feina en què ha consolidat l’aposta que va fer quan va iniciar aquest nou camí juntament amb la seva germana, Lali Torelló, i el seu fill, Agustí Torelló Roca, qui dona nom a la firma.

Les noves instaŀlacions d’AT Roca, on ja es va vinificar la verema del 2022, s’han dissenyat “per adaptar-se a les necessitats climàtiques i vitícoles del moment”, asseguren des del celler. Les instaŀlacions estan soterrades a la cara sud i obertes a la cara nord, i tenen una mínima despesa de frigories. A més, el celler aprofita el 100% de les aigües fluvials, i disposa de plaques fotovoltaiques, cosa que li permet generar un balanç energètic netament positiu.

Vinya pròpia

“Amb l’obsessió d’expressar el terroir, s’ha ideat el celler per vinificar parceŀla a parceŀla per separat”, han explicat des d’AT Roca, que disposa de 12 hectàrees de vinya pròpia a Sant Sebastià dels Gorgs per elaborar els seus vins. A més treballen amb quatre viticultors veïns de les instaŀlacions, que també cultiven seguint les premisses de l’agricultora ecològica i regenerativa. El celler ha prioritzat la vinificació per a la producció de vins afins al territori.

El celler consta de quatre parts diferenciades: entrada de verema, criança de vins, llargues criances d’escumosos i enoturisme. En una segona fase, se’n farà una ampliació per tal de traslladar el celler de criança, que ara es manté a Sant Sadurní.

També et pot interessar

Comentaris