El Vendrell establirà a la Masia Blanca un espai de dol de nonats

23/02/2023 - 20:00h

S’ubicarà a la glorieta del Passeig Marítim i té per objectiu reconèixer un tipus de dol que sovint és invisible

La glorieta del passeig marítim de Masia Blanca, al municipi del Vendrell, serà un espai de dol gestacional, perinatal, neonatal i per interrupció voluntària de l’embaràs (ILE).

Aquest espai té com a objectiu principal reconèixer aquest dol, que sovint és invisible, i permetre a les famílies que han passat o que estan passant per aquest dol disposar d’un lloc on emocionalment es pugui tenir un record.

La decisió arriba després de diverses trobades de l’ajuntament vendrellenc amb el grup de dol format per quatre famílies del Vendrell, de les quals una forma part de l’associació A Contra Cor, que ajuda a gestionar el dol per la interrupció voluntària de l’embaràs.

Aquesta entitat tanbé dona suport al servei de ginecologia i obstetrícia de l’Hospital del Vendrell en el procés d’atenció a les famílies del dol gestacional i perinatal. A més, val a dir que s’ha format un Grup d’Ajuda Mútua per compartir experiències i poder parlar de les emocions.

La regidora de Salut de l’Ajuntament del Vendrell, Montse Martín, ha explicat que “es tracta de tenir un lloc per a aquestes famílies i tothom que es vulgui apropar per tenir un record, i també de visibilitzar i d’integrar a la societat una realitat que fins ara no se’n parlava i era un tema tabú. Consensuat amb aquestes famílies del grup de dol, en aquest espai es serigrafiarà una frase de Laia Maldonado”, una vendrellenca vinculada familiarment a una persona que ha petit el tràngol de perdre un fill/a abans de néixer.   

També et pot interessar

Comentaris