El Cruïlla aterra al Penedès amb el nou festival Ressons

17/02/2023 - 20:05h

Més d’una trentena d’artistes maridaran la seva música amb l’enoturisme en 21 escenaris diferents de l’Alt Penedès

l Penedès ja fa temps que es reivindica com un magnífic escenari per a festivals musicals. El territori acull cada any una bona colla de propostes, a les quals aquest 2023 se n’ha sumat una de ben especial: el Cruïlla. Sota el nom Ressons Penedès, el festival es traslladarà del 28 al 30 d’abril al territori, amb l’objectiu de maridar la música amb un dels grans actius de l’Alt Penedès, l’enoturisme.

De moment, ja hi ha confirmada la presència de 36 artistes, i de més d’una vintena d’escenaris diferents. La majoria seran cellers, però també hi haurà paratges singulars de la comarca. Aquesta vasta oferta ha permès teixir un cartell eclèctic, que busca arribar a un públic molt ampli, des del familiar al més jove i emergent. Així, s’han previst concerts de gran format amb capacitat per a 2.500 o 3.000 persones, però també n’hi haurà d’aforament mitjà.

Els Catarres i Joan Dausà, Amaia, Els Pets, Dàmaris Gelabert o Clara Peya seran alguns dels artistes que actuaran en els escenaris més grans, mentre que Cesk Freixas, Las Migas, Judit Nedderman, Joan Miquel Oliver o Roger Mas, entre d’altres, ocuparan els espais més reduïts.

El programa complet del festival ja es pot consultar al web ressonspenedes.com, on també es poden comprar les entrades per a cada un dels concerts. Els preus dels tiquets van dels 15 als 25 euros.

Destinació de destinacions

La presentació del Ressons Penedès by Cruïlla es va fer divendres al Palau Robert de Barcelona, i va comptar amb la presència del conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent. “Que un festival de la rellevància el Cruïlla se celebri a l’Alt Penedès és un bon símptoma”, va assegurar el conseller, que va ressaltar el fet que “l’enogastronomia ens explica a tots els catalans per igual, ja que som una destinació de destinacions”.

Per altra, Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (CCAP), va apuntar que “aquesta és la primera vegada que un festival de música es materialitza en tot un territori”, i va destacar el paper “clau” que han jugat els cellers i els ajuntaments per materialitzar la proposta.

El director del Ressons , Gerard Birbe, va remarcar la possibilitat que ofereix el certamen per “gaudir i descobrir tot el que ofereix el Penedès”, i Jordi Herreruela, director del Cruïlla, va fer referència a la voluntat del certamen d’aconseguir que el seu públic del festival de Barcelona “descobreixi part del territori català”.

Finalment, Enric Jové, CEO de McCann, va definir el nou festival com “un gran projecte comunicatiu per construir una marca: el Penedès”.

El Ressons Penedès by Cruïlla, organitzat per Barcelona Events Musicals i l’agència de comunicació McCann amb la coŀlaboració del CCAP, té un pressupost d’1,5 milions d’euros i preveu vendre entre 20.000 i 30.000 entrades.

També et pot interessar

Comentaris