Creix l’oferta laboral en el sector de l’enoturisme

Xell Montserrat i Esther Garcia, durant la presentació dels nous cursos de l’Escola d’Enoturisme.
13/01/2023 - 13:00h

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a Vilafranca, rep el triple de demandes de feina que alumnes té disponibles

L’enoturisme és un valor de futur per als territoris vinícoles. Conscients del potencial del sector, la majoria de cellers ja fa anys que han apostat per desenvolupar-lo, i per buscar personal qualificat que se’n faci càrrec. L’Escola d’Enoturisme de Catalunya (EEC), amb seu a Vilafranca, s’ha reivindicat els darrers anys com a pal de paller en la formació d’aquests professionals, que cada vegada són més demandats per les empreses. L’any passat, l’escola va rebre a través del seu servei d’ocupació tres vegades més d’ofertes de feina que professionals en formació podia presentar, amb més d’un centenar de peticions.

“Podem afirmar que la taxa d’inserció dels nostres alumnes és del 100%”, assegura Ester Garcia, directora de l’Escola d’Enoturisme, que té clar que el del turisme del vi és un sector que cada vegada presenta més opcions laborals. “És una realitat: el mercat ens demana més persones de les que podem oferir, i això demostra el gran dinamisme que hi ha”, apunta Garcia.

Per poder continuar ampliant el nombre de professionals en el camp de l’enoturisme, l’escola engrandeix la seva oferta formativa. Ester Garcia, juntament amb la regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha presentat aquesta setmana els nous cursos del centre, adreçats tant a persones interessades a endinsar-se en el sector enoturístic, com a professionals que vulguin ampliar els seus coneixements.

Noves formacions
Així, el pròxim mes de febrer comencen dos cursos adreçats a persones que es trobin en situació d’atur. El primer està enfocat a la venda de productes i serveis turístics, amb una quinzena de places disponibles. La formació és de 720 hores, amb 120 hores pràctiques. El segon curs estarà dedicat a la sommelieria. És la vuitena edició que es duu a terme, i els que el cursin –no cal que tinguin coneixements previs en aquest àmbit– podran adquirir totes les habilitats necessàries per treballar com a sommelier. Ambdues formacions són gratuïtes.

Les pròximes setmanes també s’amplia l’oferta formativa continuada per a professionals del sector, amb una nova edició del Curs de Sommelier Professional –és la tercera– i un curs de creació de producte que incorpora el vessant històric i els relats de vins al Penedès, amb la historiadora Alba Gràcia. “Teníem molta demanda per incorporar aquesta formació, perquè cada vegada es valora més la possibilitat d’afegir el relat als productes per diferenciar-los i fer-los més singulars”, ha explicat la directora de l’EEC.

També enguany s’aposta per obrir més el centre als possibles nous alumnes. Junt amb les jornades de portes obertes que ja es feien els darrers anys, a partir d’ara també es faran reunions personalitzades amb les persones interessades per detallar l’oferta del centre i el seu funcionament, i fer visites a l’equipament.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha destacat la voluntat de l’Escola d’Enoturisme de “donar suport a un sector estratègic, per explicar aquest territori i el seu patrimoni i també per saber-lo valorar”, i ha assenyalat la qualitat dels ponents i formadors amb què compta l’escola.

Impuls al servei d’orientació
També per aquest any, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha previst reactivar el seu Servei d’Orientació i borsa de treball. Una persona especialitzada assessorarà els interessats a millorar el reconeixement professional i a iniciar, si ho requereixen, processos d’acreditació de competències per a noves titulacions, a partir de la seva experiència. El servei és gratuït.

També et pot interessar

Comentaris