Sant Sadurní torna a permetre que els cellers elaborin dins el nucli urbà

(FOTO: FREEPIK)
24/12/2022 - 18:26h

Les empreses que estiguin ubicades dins del nucli urbà podran produir un màxim de 20.000 ampolles l’any

Fa uns anys, Sant Sadurní es va proposar ubicar la major part dels cellers del nucli urbà als afores del municipi. La idea era crear un parc de les caves, que aglutinés els elaboradors sadurninencs i evités els problemes de mobilitat que podia generar l’elevat trànsit de camions i tractors dins la vila.

Aquesta setmana, l’Ajuntament ha decidit virar de rumb, aprovant una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que permetrà als elaboradors produir els seus vins i caves dins el nucli urbà, però en quantitats petites. Tal com va explicar el regidor d’Urbanisme, Xavier Rodríguez, en el ple municipal celebrat dimarts, s’ha establert una limitació de 20.000 ampolles anuals, per assegurar una bona mobilitat als carrers de la vila.

“El canvi s’ha fet amb prudència per garantir la convivència entre els diferents usos”, va apuntar Rodríguez, detallant que la modificació s’ha proposat després d’escoltar les demandes d’alguns emprenedors locals.

La proposta de canvi del POUM va rebre el suport de tots els grups municipals, que es van felicitar per una modificació que permetrà que els carrers de Sant Sadurní recuperin una activitat històrica. Des que es va aprovar el pla d’ordenació que hi ha vigent, els cellers només poden emmagatzemar les seves ampolles en els edificis que hi ha dins la vila.

“De capitals mundials n’hi ha moltes, però l’única capital mundial del cava és Sant Sadurní”, va destacar Carles Jiménez, regidor del PP, mentre que Arantxa Molina, dels Comuns, va assegurar que aquest canvi “donarà color als carrers de la vila”.

Des de la CUP, Arantxa Fernández, va reivindicar que Sant Sadurní recuperi l’essència vinícola que tenen alguns pobles com Falset, i el socialista Pedro Campos va demanar que aquesta nova normativa no minvi la possibilitat que Sant Sadurní acabi tenint un viver de celleristes.

També et pot interessar

Comentaris