El Penedès suma un nou Vi de Finca Qualificada

12/12/2022 - 20:04h

L’Avi Ton, del celler Eudald Massana, és un dels dos vins catalans que s’han sumat a la llista dels que tenen la distinció

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i l’INCAVI, ha concedit al Avi Ton, del celler Eduald Massana Noya (DO Penedès), la distinció de Vi de Finca Qualificada, el màxim reconeixement que pot aconseguir un vi català. Juntament amb l’Avi Ton, també ha estat reconegut V d’O 2, del celler Vinyes d’Olivardots (DO Empordà).

L’Avi Ton se suma als quatre vins del celler Jean Leon (La Scala, Le Havre, Vinya Gigi i Vinya Palau) que ja disposen de la distinció com a representants de la DO Penedès. La distinció de V D’O 2 suposa que, per primera vegada, la DO Empordà comptarà amb un representant en aquest grup de vins insígnia.

Els responsables d’aquests dos cellers han rebut el diploma de mans de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, Teresa Jordà, i de la directora de l’INCAVI, Alba Balcells, en un acte que ha tingut lloc aquest dilluns al Palau de Pedralbes de Barcelona, i en el qual també s’ha fet entrega dels diplomes als altres 12 vins que ja comptaven amb aquesta distinció.

En el seu parlament, la consellera Teresa Jordà ha apuntat que “els Vins de Finca Qualificada són una aposta decidida per tal de reforçar la nostra estratègia per millorar el posicionament de tots els vins catalans”.

Per la seva banda, Alba Balcells ha volgut destacar que “actualment Catalunya produeix els millors vins de la seva història. El projecte de Vins de Finca Qualificada vol ser un motor per augmentar el prestigi i la visibilitat del sector en el seu conjunt, per això, el nostre objectiu de cara al 2025 és que tot el territori hi estigui representat”.

Balcells ha anunciat que de cara al 2023 el projecte d’impuls dels Vins de Finca Qualificada preveu quatre grans tastos internacionals amb prescriptors, concretament a Bordeus, Madrid i dos a Barcelona, un dels quals en el marc de la Barcelona Wine Week.

Amb la incorporació d’aquestes dues referències, Catalunya compta actualment amb 14 Vins de Finca Qualificada de sis DO diferents.

També et pot interessar

Comentaris