La DO Penedès, una de les més majoritàries a la Festa del Vi Novell

07/12/2022 - 18:00h

Els Jardins del Palau Robert de Barcelona acolliran dissabte l’activitat, amb la participació de 13 firmes vinícoles

Tres cellers de la DO Penedès participaran dissabte a la Festa del Vi Novell de Barcelona, que es farà durant tot el dia als jardins del Palau Robert de Barcelona. En total hi seran presents 13 cellers catalans de set denominacions d’origen diferents, que hi portaran a tastar 19 vins novells, més tres cellers mallorquins que enguany se sumen a la festa per promocionar i donar a conèixer el vi novell.

Els cellers del Penedès que hi seran presents són el Celler Cooperatiu de la Granada, Covides i Maset. Tots tres formen part del grup de cellers catalans elaboradors de novell, que organitzen conjuntament la festa. La Penedès, amb aquests tres cellers, serà una de les denominacions d’origen més representades.

La festa, que compta amb el suport de l’INCAVI, obrirà portes a les 11 del matí i s’allargarà fins a les 8 del vespre. L’entrada als jardins del Palau Robert serà lliure i els tiquets de degustació tindran un cost d’1,5 euros el tiquet individual o 10 euros el paquet de 8 tiquets.

A més de tastar els vins, la festa és una ocasió excel·lent per conèixer de primera mà els cellers elaboradors, que explicaran a tothom qui ho vulgui la història i les especificitats dels seus vins.

L’únic vi de temporada

El vi novell és l’únic vi de temporada, un vi que surt al mercat el dia de Sant Martí. La història del novell a Catalunya es remunta a quan a les cases de pagès el vi de l’any anterior no arribava en bones condicions fins a l’hivern següent i s’esperava amb molta il·lusió el vi de la nova anyada. Aquest vi es consumia sense haver reposat, tal com fan la resta de vins, fins i tot els joves, que no surten al mercat fins més endavant.

També et pot interessar

Comentaris