És temps de vins

FOTO: FREEPIK.COM
02/12/2022 - 18:57h

El 2021, el 33% del vi català produït es va vendre entre els mesos d’octubre i desembre

Nadal és temps de celebrar. És temps de família, d’amics. I sí, també és temps de vins. Les dades demostren que durant la campanya de les festes nadalenques és quan més vins i caves es venen. Segons dades de l’INCAVI, pràcticament el 33% de la facturació anual dels cellers catalans es va produir en el quart trimestre de l’any.

Dels poc més de 333 milions d’euros que va facturar el sector, 110 milions es van generar entre octubre i desembre. I el mateix passa si s’analitzen les ampolles venudes. Durant el 2021, els elaboradors catalans van comercialitzar un total de 89 milions d’ampolles. 26 milions es van vendre just abans de Nadal.

Un patró similar van registrar les DO majoritàries del territori. Segons dades de la DO Penedès, bona part del negoci anual es va concentrar l’any passat el darrer trimestre. En aquest període els elaboradors penedesencs van vendre aproximadament entre el 25 i el 30% de les seves ampolles, un percentatge similar al que registra la DO Cava.

Tot i que els darrers anys, moltes DO han invertit molts recursos per aconseguir desestacionalitzar el consum de vins i caves, el cert és que encara són molts els clients que aprofiten l’arribada de Nadal per comprar les seves referències preferides. També ho és que amb motiu d’aquestes festes creix el consum de vins i caves de gamma alta.

static_block_content id=”55777″]

Vins i caves exclusius

És per això que hi ha molts cellers que esperen a final d’any per treure al mercat alguns dels seus productes més exclusius. Just abans de les festes nadalenques se succeeixen les presentacions de vins i caves de col·lecció, amb la intenció d’aprofitar l’embranzida de les compres abans de les grans celebracions nadalenques. Els caves prèmium són una de les opcions més apreciades pels clients a les taules nadalenques, com ho demostra el fet que cada any siguin més els que aposten per aquests productes a l’hora de regar les seves receptes festives. També són molts els que no dubten a regalar un bon vi o un cava als seus familiars o amics.

Per donar idees als que encara no hagin triat quin vi o cava triar per celebrar el Nadal, o per posar sota el tió o encarregar als Reis d’Orient, enguany, el suplement de Vins i Caves del 3d8 l’hem volgut dedicar precisament a això, a l’esforç que fan la majoria de marques per vestir de gala els seus vins i caves més preuats per seduir els clients més sibarites.

I per als que són amants d’una bona experiència, en el suplement d’enguany també recollim algunes de les propostes enoturístiques que els cellers organitzen per Nadal. Perquè sí, l’hivern també és temps de vins.

També et pot interessar

Comentaris