Sant Sadurní habilita un espai per al dol perinatal al cementiri

Closeup on two young lovers holding hands at a table.
14/10/2022 - 11:00h

Aquest dissabte, 15 d’octubre, se celebra el Dia Internacional del dol perinatal, i el municipi s’ha sumat a la seva commemoració

El dol perinatal és un dol sovint silenciat. La mort d’un fill abans de néixer, o durant els primers dies de vida, és encara un tabú per a moltes famílies, que viuen aquestes pèrdues en solitari, i havent de lluitar perquè es reconegui una vida que encara no ha existit socialment.

Per visibilitzar aquestes situacions –que són freqüents, encara que moltes vegades invisibles– fa uns anys es va establir el 15 d’octubre com el Dia del Dol Perinatal, una jornada de sensibilització que busca reconèixer totes les famílies que han perdut un fill de forma prematura.

Com ja han fet molts consistoris els darrers anys, Sant Sadurní se sumarà enguany a la celebració d’aquesta jornada amb la inauguració, demà dissabte, de ‘L’espai dels records’, que s’ubicarà al cementiri municipal. L’acte s’ha convocat a les 12 del migdia.

La Capital del Cava no és el primer poble que habilita un lloc per al dol perinatal –ja hi ha molts indrets de Catalunya on n’hi ha–, però la seva forma sí que serà original. L’espai del record prendrà a Sant Sadurní forma de cep. Totes les famílies que hagin patit una pèrdua gestacional, perinatal i neonatal podran demanar a l’Ajuntament un gotim que podran penjar en la planta en record dels seus fills i filles.

Tot i que el projecte neix de l’Ajuntament, la proposta s’ha teixit conjuntament amb un grup de famílies que han patit la pèrdua d’un fill. De moment, són una vintena les que ja han sol·licitat el seu gotim.

També amb motiu del Dia del dol perinatal, avui divendres a dos quarts de 6 al Casal d’entitats, s’ha organitzat un Taller de connexió i expressió del dol gestacional i perinatal a través de la dansa.

També et pot interessar

Comentaris