El Celler de la Granada recull el premi que va rebre el llibre del seu centenari

04/10/2022 - 18:00h

El treball de Josep Maria Feliu i Raimon Soler-Becerro rep el reconeixement de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV)

El passat divendres 30 de setembre al vespre es van lliurar a Bordeus els premis que anualment concedeix l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV). L’OIV és el principal organisme a nivell mundial encarregat de la regulació i la recerca en la vitivinicultura. És un organisme intergovernamental format per 48 estats.

Els premis de l’OIV tenen una llarga trajectòria des de 1930, i reconeixen treballs que contribueixen a un millor coneixement i difusió sobre la vitivinicultura a nivell mundial. Els premis els atorga un jurat internacional format per experts en el món vitivinícola que representen els estats membres. En aquest cas la menció especial de la OIV 2021 en la categoria “Monografies i Estudis Especialitzats” va recaure en l’obra Celler Cooperatiu de la Granada (1920-2020): Cent anys de vitivinicultura al cor del Penedès.

Els autors del treball son Josep Maria Feliu i Raimon Soler-Becerro, i l’edició i el disseny ha anat a càrrec Jordi Sadurní. L’obra esta formada per sis capítols on es fa un repàs a l’evolució i les transformacions del Celler Cooperatiu de la Granada des dels seus inicis fins a l’actualitat, analitzant com l’activitat del celler es va anar adaptant als canvis que s’anaven produint al llarg dels segles XX i XXI, i sobre com les noves tecnologies i les legislacions afecten al mon de la vinya i del vi.

El llibre es va presentar el febrer del 2020 dins dels actes per commemorar el centenari de la creació del Celler de la Granada. El premi es va concedir el 2021 amb una participació de més de 60 obres, dels quals en van sortir 16 premis, 10 mencions especials i reconeixements del jurat. En la cerimònia del dia 30 es van entregar els premis corresponents als anys 2021 i 2022, a causa que l’any passat es va haver de suspendre l’esdeveniment del mes de desembre per la pandèmia de COVID-19.

L’entrega de premis es va celebrar a la Cité du Vin de Bordeus en una cerimònia que va comptar, entre altres, amb Pau Roca, director general de l’OIV. La menció especial pel llibre del centenari del Celler Cooperatiu de la Granada va ser entregat per la presidenta del jurat Azelina Jaboulet-Vercherre i va ser recollit pel president del Celler, Joan Pons, en representació de tot l’equip que ha fet possible aquest treball que ha rebut la menció especial dels premis de l’OIV.

També et pot interessar

Comentaris