50 anys de MIV

30/09/2022 - 09:40h

Maite Colomer

Fa dies que miro fotografies embadalida. En aquests 50 anys d’història del MIV centenars de persones han dedicat bona part del seu temps a l’educació d’infants i joves sense cap ànim de lucre.

Han revisat l’ideari quan ha semblat que no s’adaptava a la realitat social, perquè els fonaments són molt importants, sobretot quan el que ens ocupa és l’educació en el lleure. La ideologia i les formes són molt importants i no podem contradir-nos.

I potser no s’ha fet tan malament, perquè aquests que fa uns anys eren joves i monitors, i ara ja són mares i pares de família, confien els seus fills en els monitors actuals, de manera que els donen la confiança que ells mateixos van rebre, ara per a l’educació dels seus propis fills. I veiem com el cercle es va tancant i repetint, i tornant a tancar i tornant a repetir…..

I ja fa 50 anys que aquest projecte va començar i es fa difícil recordar els noms dels que el van iniciar, però potser els noms no són tan importants; el que realment importa són els fets, i aquesta realitat ens esperança.

En aquests dies, ja mesos, convulsos, que giren al voltant de guerres, migracions i crisis, l’esperança la trobem en les persones amb noms propis que segueixen treballant pels seus ideals i per als altres de manera totalment altruista. Podem parlar també dels Escoltes, el GEP i altres entitats, però avui toca parlar del MIV.

Felicitats pels vostres 50 anys, felicitats als centenars, milers de persones que han (hem) tingut la sort de passar-hi.

Felicitats als que vàreu iniciar aquest projecte; heu pogut veure’l madurar i créixer.

Felicitats i gràcies als monitors actuals, que ens permetran celebrar-ho amb ells i ens hi ajudaran.

Felicitem-nos, doncs, per tots aquests joves que, com diria Carles Porta, també posen llum a la foscor.

També et pot interessar

Comentaris