Sant Sadurní es compromet a consolidar el Camí del Riu

29/09/2022 - 21:00h

Els grups municipals s’uneixen per potenciar la ruta i aproven per unanimitat una moció en contra de la MAT durant el ple municipal

Sant Sadurní és un dels sis municipis que forma part del Camí del Riu. El projecte, que compta amb 43 quilòmetres de recorregut, s’ha convertit en un dels reclams turístics del territori, tot i que gestionar-lo de manera supramunicipal, fins al moment, no ha estat fàcil.

Amb l’objectiu d’agilitzar i estabilitzar aquestes accions que es duen a terme en el marc d’aquesta proposta, el ple de Sant Sadurní va aprovar aquest dimarts, per unanimitat, un conveni d’encàrrec de gestió perquè sigui el Consell Comarcal qui es faci càrrec de les qüestions administratives que tenen a veure amb el projecte. Entre d’altres, vehicularà la contractació de les persones que hi treballen, veïns del territori amb risc d’exclusió social.

“El que es proposa és una licitació del projecte de quatre anys, perquè les actuacions que s’hi han de dur a terme no siguin tan carregoses”, va explicar el regidor de Medi Ambient, Carles del Amor, que va apuntar que amb el nou conveni cada ajuntament que integra la proposta aportarà 17.000 euros per mantenir-la i potenciar-la. Entre d’altres, aquests diners es faran servir per arreglar els danys que va provocar el temporal Glòria en el camí, alguns dels quals encara no s’han pogut resoldre. “Creiem que aquestes crisis meteorològiques no seran fets aïllats, en el futur”, va apuntar Del Amor, que va remarcar la importància de l’acord entre municipis per impulsar el Camí del Riu.

També hi va haver unanimitat al ple a l’hora de mostrar el rebuig al projecte de la MAT Valmuel-Begues, que amenaça el territori. El consistori va donar la paraula a un portaveu de la plataforma No a la MAT Alt Penedès per explicar les conseqüències que pot tenir si es construeix, just abans de votar a favor de la moció que ha preparat aquesta entitat, i que ja ha rebut el suport d’altres ajuntaments de l’Alt i el Baix Penedès, com el de Vilafranca.

La liquidació econòmica de l’encomana de gestió de l’empresa Sumar a la Casa dels Avis va tornar a posar sobre la taula les discrepàncies dels partits polítics municipals en aquesta qüestió. L’oposició va tornar a criticar de forma coral el que consideren una “externalització del servei”. La CUP i el PP van votar-hi en contra i el PSC i En Comú s’hi van abstenir.

Durant el ple també es va aprovar una modificació de crèdit, a favor de la Casa dels Avis i de la Federació Espanyola d’Hoquei, encarregada d’organitzar el Campionat Europeu Sub-17 d’hoquei patins fa una setmana. La CUP i el PSC es van abstenir en la votació.

També et pot interessar

Comentaris