Inscripcions obertes per una nova edició Curs de Poda de Respecte

23/09/2022 - 11:39h

Durant las formació es faran pràctiques de poda en diferents Denominacions d’Origen, i es comptarà amb especialistes de renom en cada matèria

La Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, l’Acadèmia de Poda d’INNOVI i l’empresa italiana Simonit&Sirch s’han unit per iniciar a partir del 20 d’octubre la segona edició del Curs Superior en Poda de Respecte: protecció i longevitat.

A la primera edició hi van participar 18 alumnes de tot l’Estat, que van valorar de manera molt positiva tant els continguts del curs, com l’intercanvi d’experiències viscudes. El curs és en format teoricopràctic, en modalitat semipresencial, amb una durada de 130 hores. La part teòrica serà en format híbrid presencial-online i s’impartiran aspectes del cicle biològic de la vinya.

La part pràctica consistirà en la poda de vinyes en diverses localitzacions per conèixer les diferències entre varietats i formes de conducció (vas, cordó, eix vertical, palmeta, Guyot simple i doble …) pròpies de destacades Denominacions d’Origen, com Penedès, Ribera del Duero i Rioja, el que permetrà als participants aplicar el tipus de poda més adequats a les fases i tipologies de formació més característiques.

Aquestes pràctiques es realitzaran en caps de setmana, a les vinyes de prestigiosos cellers com Gramona, Recaredo, Marqués de Riscal o Pago de Carraovejas.

Aquest Curs Superior s’adreça a totes aquelles persones amb formació prèvia en poda, sigui teòrica o pràctica, que treballin en l’àmbit de la viticultura: gestors d’explotacions, responsables tècnics, enginyers agrícoles, consultors, professorat de cicles formatius o universitat i estudiants de mòduls formatius o grau. Per a més informació o realitzar la inscripció, es pot consultar el web de la Fundació URV.

També et pot interessar

Comentaris