El Cavatast torna al carrer en una nova ubicació

21/09/2022 - 20:00h

La mostra de caves i gastronomia, que se celebrarà del 7 al 9 d’octubre, es retroba enguany amb el gran públic

El Cavatast del retrobament. Així és com ha definit la regidora de Turisme de Sant Sadurní, Eva Cruces, l’edició d’enguany de la mostra de caves i gastronomia. Després d’haver d’inventar formats diferents per adaptar-se a la pandèmia, la fira torna aquest 2022 a una relativa normalitat, i es retrobarà amb el gran públic al carrer.

La principal novetat que presentarà el Cavatast, que se celebrarà del 7 al 9 d’octubre, és el canvi d’ubicació. Tal com va avançar el 3d8 fa unes setmanes, la mostra es trasllada al parc Lluís Companys amb l’objectiu d’aconseguir que sigui “més agradable i més ampli per al visitant”, ha explicat Eva Cruces, en la presentació de l’activitat, que s’ha fet aquest dimecres al celler de la Fassina de Can Guineu. La regidora també ha apuntat que en aquesta 26a edició, la proposta deixarà de tenir un format lineal i s’organitzarà en diferents ambients i espais de degustació. A més, hi haurà música en directe cada dia que duri la mostra.

Aquest 2022 el Cavatast comptarà amb la participació de 24 cellers, i vuit espais de restauració. El pressupost que s’ha destinat a l’organització de la fira està al voltant dels 260.000 euros, i els tiquets es podran comprar anticipadament a l’Oficina de Turisme a partir del 27 de setembre. 6 tiquets tindran un preu de 10 euros i seran vàlids tant per la degustació de cava, com de la resta de productes. Es podran comprar copes de degustació Riedel per 5 euros, i llogar-les per 3 euros.

Complicitats

Com en les darreres tres edicions, l’Ajuntament de Sant Sadurní s’ha aliat amb la Confraria del Cava per donar el tret de sortida a la mostra. Serà el pròxim divendres 30 de setembre amb la III Nit dels Màgnums, que enguany es farà al celler Juvé i Camps. El format serà similar al que ha tingut la mostra en els dos anys de pandèmia, en què el Cavatast s’ha traslladat a diversos cellers de Sant Sadurní. Les entrades ja es poden comprar al web de la Confraria.

A més de la complicitat de la Confraria -que ha organitzat altres actes al voltant del Cavatast-, la regidoria de Turisme també comptarà enguany amb el suport de la DO Cava i l’AECAVA en les activitats paral·leles al Cavatast. Ambdues entitats han programat tastos que es duran a terme a la Fassina de Can Guineu, que enguany es torna a convertir en una de les subseus més importants de la mostra. Durant la fira s’hi faran quatre tastos, i el Cava Centre ha programat visites per a públics diferents els dies de la celebració.

També els cellers de Sant Sadurní, i altres poblacions pròximes, obriran portes amb motiu de la mostra. Una desena d’elaboradors s’han sumat a la proposta. “Volem fomentar que els cellers facin activitats durant el Cavatast”, ha explicat Eva Cruces, que no s’ha aventurat a avançar si es repetiran les xifres de públic del 2019 -abans de la pandèmia- però sí que ha reconegut que “hi ha moltes ganes de sortir al carrer”.

En aquest sentit, l’alcalde de Sant Sadurní, Ton Amat, ha recordat que l’objectiu principal del Cavatast no és atraure un nombre molt elevat de visitants, sinó “garantir la qualitat de la mostra, i que el públic quedi content”.

Amat, com ja ha fet en altres intervencions públiques, ha reclamat la implicació dels cellers en la mostra de caves i gastronomia, i en la promoció del cava. “Sant Sadurní no seria res sense el cava, i el cava no seria res sense Sant Sadurní” ha sentenciat l’alcalde. En referència a les caves que participen a la mostra, Ton Amat ha reconegut que a l’Ajuntament li agradaria que hi hagués més expositors, i ha apuntat que des del consistori “treballem per fer la mostra més atractiva”.

Totes les activitats del Cavatast es poden consular al web de l’Ajuntament de Sant SAdurní i s’ha habilitat un número de whatsapp d’informació ciutadana (662 690 556).

També et pot interessar

Comentaris