Raventós i Blanc enfila el preu del raïm fins l’euro

(FOTO: LIA MARRUGAT)
26/08/2022 - 12:00h

El celler compra aquesta verema 800.000 quilos de raïm a aquest preu, tal com va prometre fa tres anys

Quan el Penedès continua immers en el debat de quin és el preu just pel quilo de raïm, hi ha cellers que ja es comencen a desmarcar dels 40 cèntims que va marcar l’INCAVI com a preu mínim per produir-lo. Raventós i Blanc és un dels que ja ha anunciat que enguany comprarà 800.000 quilos de matèria primera a 1 euro el quilo.

El celler sadurninenc, que dirigeix Pepe Raventós, va agafar el compromís fa tres anys d’assolir aquesta xifra el 2022. En tres anys, ha passat de pagar 78 cèntims a un euro. A més, aquesta campanya comprarà 400.000 quilos més a 80 cèntims, que destinarà a elaborar Can Sumoi. El 50% de la matèria que fa servir Raventós i Blanc per elaborar els seus vins els compra a productors externs.

“El nostre compromís d’1 euro el quilo pel xarel·lo, el macabeu i la parellada de vinya vella ecològica és ferm. Som petits, però tenim clar el nostre camí” ha assegurat Pepe Raventós. “Encara tenim 5 i 4 euros de marge amb el xampany. Això ens fa oferir escumosos a 25/30 dòlars a Nova York, versus els 40/50 del xampany. Els números surten. Cal creure-ho i treballar en aquesta direcció”, ha afegit.

Raventós i Blanc ha incrementat considerablement les vendes des del 2009. El 2020 el va tancar amb 6 milions de facturació, el 2021 amb 8, i el 2022 preveu facturar 8,5 milions. “El més interessant és que els vins més cars són els que estan tenint més demanda internacional”, ha reconegut Raventós, que es mostra optimista amb la decisió de sortir de la DO Cava, ara fa deu anys, i treballar per la denominació Conca del Riu Anoia. “Al Penedès s’està vivint un moment importantíssim, la revolució era necessària. Comencem a ser un bon grup d’elaboradors que estem treballant en aquesta direcció”, assegura. Lamenta, però, que “en general, al Penedès, ens falta molta consciència de la importància del detall”.

“L’oportunitat al nostre territori és immensa”, conclou, quan se li pregunta pel futur del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris