L’ansietat i el temps

26/08/2022 - 09:35h

Maite Colomer

Les diferents estacions i canvis de temperatures afecten el nostre estat d’ànim. La llum influeix especialment en el nostre estat emocional, afecta els neurotransmissors cerebrals que poden modificar l’humor, l’atenció i el comportament.

Nosaltres mateixos podem observar com ens afecta en el nostre estat d’ànim que un dia sigui assolellat o que sigui plujós.

En el cas de patir un trastorn psicològic, la influència del clima es fa molt més evident, fins el punt que certs trastorns psicològics milloren o empitjoren  depenent de l’època de l’any:

El trastorn bipolar  és un dels més afectats pels canvis de clima, les estacions de primavera i estiu estan més relacionades amb l’episodi de mania i, les estacions de tardor i hivern, amb el de depressió, que s’aguditza a la tardor i hivern, probablement degut a la disminució d’hores de llum.

En el sentit contrari, a l’estiu, les altes temperatures predisposen a la irritabilitat i a l’agressivitat, i també afavoreixen l’aparició d’atacs d’ansietat en els individus que tenen tendència a patir-ne.

L’augment de les temperatures provoca estrès en l’organisme que s’esforça en mantenir una temperatura  en consonància amb l’exterior, amb el conseqüent insomni i ansietat.

Donant com a fet el canvi climàtic en què estem immersos i que ja ningú s’atreveix a qüestionar,  cada vegada més ens veurem sotmesos als canvis bruscs de temperatura, i el nostre organisme s’haurà d’esforçar més per trobar l’equilibri, amb la qual cosa és probable que les ansietats s’incrementin paulatinament….

Però avui això no toca…. Avui toca pensar en Festa, en Festa Major, en retrobar-nos amb els amics i la família, en sobretaules maratonianes i música. Bona Festa a tots!!!!!

També et pot interessar

Comentaris