El Cavatast estrenarà enguany nova ubicació

22/08/2022 - 15:21h

La mostra de caves i gastronomia es traslladarà de la rambla Generalitat al parc Lluís Companys

Quan falten poc menys de dos mesos perquè se celebri una nova edició del Cavatast, es van coneixent algunes de les novetats que presentarà enguany la mostra de caves i gastronomia. La principal és que la proposta estrenarà nova ubicació al parc Lluís Companys el cap de setmana del 7 al 9 d’octubre.

Tal com ha confirmat al 3d8 la regidora de Turisme, Eva Cruces, després de gairebé una dècada, la mostra abandonarà l’espai de la rambla Generalitat on s’havia situat fins ara, amb l’objectiu d’oferir al visitant una fira “més oberta i més agradable”.

“La gent, quan assisteix a aquest tipus de certàmens, busca gaudir d’una experiència enoturística. L’asfalt està renyit amb aquest desig”, ha apuntat Cruces, assegurant que la voluntat de l’Ajuntament és que la mostra deixi de ser “tan lineal” i també “posar en valor els cellers, i les experiències i coneixements que cadascun pot oferir al visitant”.

En les dues darreres edicions, el Cavatast s’ha hagut d’adaptar a les restriccions imposades per la crisi sanitària, com la majoria de fires vinícoles. Tant el 2020 com el 2021, quatre cellers es van erigir en seus de la iniciativa, i van obrir portes a altres elaboradors per promocionar els seus productes. Altres també van ser escenari d’activitats paral·leles, juntament amb diferents equipaments municipals.

Lluny de renegar d’aquesta modificació, la regidoria de Turisme optarà enguany per aprofitar les sinergies que va generar el canvi. “Hem pensat molt en quin format havíem de donar enguany al Cavatast. Teníem clar que la mostra havia de tornar al carrer, però també que no havíem de renunciar a la proposta dels dos últims anys”, ha apuntat la regidora de Turisme, que ha expressat la voluntat que els cellers “s’impliquin més en la iniciativa”.

En aquest sentit, Cruces ha destacat la implicació de la DO Cava, l’AECAVA i la Confraria del Cava amb el Cavatast, i ha explicat que ja hi ha diferents propostes d’activitats sobre la taula. La Nit dels Màgnums, que enguany arribarà a la tercera edició, serà la primera, i s’espera que doni el tret de sortida a una quinzena de propostes.

Treballant el disseny

Aquestes setmanes, una empresa especialitzada s’està encarregant de dissenyar com serà l’espai firal del Cavatast 2022. “Hi haurà diferents illetes”, ha avançat Eva Cruces, que també ha declarat que la ubicació comptarà amb una graderia natural per als assistents i un escenari on es podran fer concerts en directe.

Mentre s’acaba de dibuixar el format del certamen, ja s’han començat a arreglar alguns espais del Parc Lluís Companys.

Eva Cruces ha apuntat que ja hi ha més d’una vintena de cellers i restauradors que han confirmat la seva presència a la mostra vinícola. Tots seran elaboradors de cava, perquè, tal com ha confirmat la regidora, ni els Clàssic Penedès ni els Corpinnat han volgut participar en la iniciativa, “malgrat que se’ls ha ofert la possibilitat de fer-ho”, ha dit Cruces.

També et pot interessar

Comentaris