“Els temes del meu repertori sempre estan creats a partir de la música”

22/07/2022 - 12:00h

Entrevistem el cantautor Oriol Casals que acaba de publicar el seu primer disc ‘Tot o Res’ i aquest dissabte actua al Rimaires

Oriol Casals Rafecas (Vilafranca del Penedès, 1992). Com a músic va iniciar la seva formació a Vilafranca i, més tard, va estudiar a l’escola Taller de Músics de Barcelona. Al 2016 publica ‘Poeta Cabanyes’ un recull de sis cançons que va marcar l’inici de la seva carrera com a cantautor. Ara, amb ‘Tot o Res’ el músic arriba a un altre punt de maduresa i d’ambició amb els quals espera connectar amb el públic d’una manera més profunda. Aquest dissabte es presenta al Rimaires de Cava Guilera amb una petita banda.

Fa ben poc acaba de publicar el seu primer disc ‘Tot o res’. Quina resposta ha tingut?
En general ha agradat, sobretot el que més m’arriba és a través de la família i els meus amics. Totes les cançons es poden escoltar per les plataformes habituals.

De què parlen les seves cançons?
Algunes són cançons d’amor, sobre sentiments cap a altres persones però també tinc cançons on busco no dir res concret i ser més abstracte i poètic esperant que cadascú pugui fer la seva interpretació. També incloc vivències personals.

Els deu temes que apareixen al disc són amb lletra i música seva?
I no només la música i la lletra. També a l’hora de gravar el disc les guitarres, per exemple, són meves; les línies de baix també ho són; la música de violí que sona també l’he composat jo. La gran part de la feina del CD l’he feta jo mateix.

Quant temps hi ha estat treballant?
En aquest àlbum hi ha cançons que ja havia escrit feia uns anys. He fet una recopilació de cançons que tenia de fa un temps i el procés ha estat laboriós i amb un treball fet de mica en mica els últims anys.

Un disc que va fer realitat gràcies a una campanya de micromecenatge?
A través de Verkami. Vaig demanar 3.500 euros per la producció del disc i tot i que al final les despeses han estat més grans gràcies a un centenar de mecenes vaig poder tirar-lo endavant. A canvi, depenent de l’aportació els compensava amb el CD, una samarreta o fins i tot un concert privat i exclusiu.

Com va començar la seva carrera artística?
Els meus inicis van ser amb la guitarra elèctrica. De fet, a les primeres formacions que vaig estar va ser de guitarrista. Devia ser dels 16 als poc més de vint anys. Quan vaig editar el ‘Poeta Cabanyes’ el 2016 va ser quan vaig marxar a viure a Barcelona on vaig connectar amb la música d’una manera diferent i va ser quan vaig començar a escriure cançons i cantar-les jo. Va ser ja un tema més personal sobre el que jo sentia en aquell moment.

Què es trobarà el públic que s’acosta aquest dissabte al Rimaires?
Tocarem bàsicament els temes del meu disc i també recuperarem una cançó de la primera maqueta i alguna versió. M’acompanyaran un percussionista, un guitarrista i un baixista.

A punt de fer els trenta, amb quin plantejament de futur?
Seguir component música, segur. Ara estic en el moment que haig de moure el meu disc i buscar presentacions i bolos. D’idees en tinc moltes. Els meus temes sempre estan creats a partir de la música. Quan la tinc feta la lletra em surt sola. Tinc moltes idees però vull moure primer el CD.

També et pot interessar

Comentaris