La Granada recupera aquest cap de semana la Mostra de Vins i Caves

07/07/2022 - 16:29h

Organitzada per la Jove Agrupació de Dionysos, tindrà lloc al recinte del Celler Cooperatiu, en el marc de la festa major del municipi

Després de dos anys amb un format adequat a les circumstàncies de la pandèmia, la Mostra de Vins DO Penedès i Caves de la Granada recupera l’essència en la que serà la seva vintena edició. Organitzada per la Jove Agrupació de Dionysos, tindrà lloc aquest cap de setmana al recinte del Celler Cooperatiu, en el marc de la festa major del municipi, de la qual ha esdevingut el centre neuràlgic.

L’horari d’obertura és dissabte, d’11 a 15 h i de 18 a 22 h; i diumenge, de 18 a 22 h. Per tant, en aquesta ocasió, el recinte de la Mostra restarà tancat el diumenge al matí.

A la Mostra hi participen 56 cellers, que permetran als visitants degustar més de vuitanta vins i caves elaborats al Penedès, que es podran maridar amb embotits i formatges artesans. A més, enguany hi ha convidades les DO Ribera del Duero i Rueda.

La inauguració està prevista per demà a les 11 del matí i anirà a càrrec del penedesenc Ton Colet, distingit com a vigent millor sommelier de Catalunya; Joan Pons, president del Celler Cooperatiu, i Joan Cols, alcalde de la Granada.
Com és habitual des del desè aniversari, durant la Mostra hi haurà actuacions musicals, entre les quals destaca la del reputat DJ John Jacobsen (diumenge, 18.30 h). Dissabte actuaran els grups Slim Jim Trio (18.30 h) i Electric Gozarela (20 h); i l’endemà també ho faran els Northern Cellos (20 h).

D’altra banda, dissabte a les 11.45 tindrà lloc el Tast Històric, guiat per la DO Penedès, una activitat en què es mariden vins al mateix temps que es visiten punts emblemàtics del municipi. S’hi requereix inscripció prèvia, que s’ha de fer al correu electrònic dionysoslagranada@hotmail.com.

Cartell insòlit i provocador

El cartell de la Mostra d’enguany ha anat a càrrec de l’artista granadenc Josep Almirall-Llusià, que ha confeccionat un cartell enèrgic, viu i cridaner, amb una voluntat trencadora i provocadora. Es tracta d’un fotomuntatge digital on l’autor ofereix una composició que incorpora fragments d’algunes de les seves peces més emblemàtiques a manera de collage. Fidel al seu estil, Almirall ha combinat motius del món del vi amb elements surreals, personatges-clixés i paradigmes de la cultura pop. La peça, titulada ‘Glamour’, vol fugir de tòpics per suggerir universos que hom troba, també, en el vi i el cava: la fantasia, el glamur, la comunicació, la sensualitat, el contacte, l’amor i el desig. El cartell es podrà adquirir a la fira signat per l’autor mateix.

També et pot interessar

Comentaris