Sant Sebastià dels Gorgs, vins amb essència Penedès

FOTO: RAVENTÓS CODORNÍU
14/06/2022 - 15:46h

Raventós Codorníu presenta la primera col·lecció de vins amb DO Penedès que inclourà set referències diferents

Raventós Codorníu és un grup amb un origen 100% penedesenc. Codorníu, el celler més important del conglomerat d’empreses vinícoles, va marcar la història del territori quan José Raventós Fatjó va elaborar la primera ampolla de cava el 1872, després d’anys d’experimentació. Però tot i aquest arrelament al territori, fins ara el grup vinícola no havia presentat mai una col·lecció de vins de prestigi emparats a la DO Penedès.

Ara, Raventós Codorníu ha corregit el que Ricard Rofes, responsable del projecte, considera “una anomalia històrica” amb la presentació de Sant Sebastià dels Gorgs, en homenatge a l’històric monestir romànic d’Avinyonet del Penedès. La col·lecció inclou set vins que sortiran progressivament al mercat els pròxims mesos.

Els dos primers que han vist la llum són el Monestir Blanc i el Monestir Negre. Ambdós han nascut amb la intenció de “portar a la taula la tradició vinícola del Penedès”, tal com ha reconegut Rofes. Del primer se n’han produït unes 30.000 ampolles i del segon, 40.000, i els seus autors l’han creat amb la intenció que reflecteixin amb honestedat la terra d’on surten. “Els Monestirs són vins molt expressius, frescos i amables de beure”, ha apuntat Xevi Carbonell, enòleg d’aquesta nova col·lecció de vins. El preu de venda al públic dels dos vins és de 12 euros cadascun.

Col·lecció àmplia

D’aquí a poc temps, se sumaran als dos Monestirs dos vins més que Raventós Codorníu ha anomenat pel Claustre de l’Abat Miró, nom que rep l’antic pati del monestir de Sant Sebastià dels Gorgs. També n’hi haurà un de blanc i un de negre, i està previst que surtin a la venda cap a la tardor.

“Els Claustres són vins més clàssics que els Monestirs, amb més textura”, ha explicat Xevi Carbonell, que ha remarcat la feina que s’ha fet des del departament d’enologia per equilibrar els vins a través de les parcel·les i no al celler.

En conjunt, dels Claustres se n’elaboraran unes 17.000 ampolles i sortiran a la venda per uns 18 euros.

Per completar la col·lecció de vins amb segell penedesenc, Raventós Codorníu també està treballant en l’elaboració de tres vins de finca, que en aquesta ocasió portaran el nom de les parcel·les d’on es cull el raïm per elaborar-los. Els Vinyes de Can Matas, Vinyes de l’Aguilera i Vinyes de Sedons i Bonastre estaran al mercat el 2023 i seran els que tindran tirades més petites, d’entre 2.300 i 5.000 ampolles.

“Som un grup gran de moltes coses petites”, ha remarcat el CEO de Raventós Codorníu, Sergio Fuster, en la presentació de la nova col·lecció de la firma, alhora que destacava que aquest projecte és “una cosa exclusiva, que cuidem amb molt d’amor”.

També et pot interessar

Comentaris