“M’he enamorat de l’hoquei patins i ara entenc la passió que desperta aquest esport”

11/06/2022 - 12:00h

Entrevistem Fede Casas, director comercial d’Icromos, l’empresa que ha editat l’àlbum de cromos de l’OK lliga d’hoquei patins

Aquest barceloní és el director comercial d’Icromos, una marca associada a una empresa d’arts gràfiques catalana del tot consolidada. En aquest sentit, en el món del col·leccionable apareix la marca Icromos amb l’objectiu de generar col·leccions per a clubs de manera individual. Casas havia estat abans molt temps implicat en el món del turisme, amb l’empresa Iberostar. El destí, però, el va portar al món de les arts gràfiques, on ja fa anys, assegura, que està gaudint d’allò més. La temporada passada es va encetar una col·lecció de cromos dels equips d’hoquei patins i l’èxit ha estat tan fort que enguany s’ha fet per segona temporada.

Com va sorgir la idea de fer una col·lecció de cromos d’hoquei patins, que mai s’havia fet?
La idea va sortir d’Adrian Dolz, un jove emprenedor que gestiona la web mundockey.net i que em proposar de fer una col·lecció de cromos d’hoquei patins, una idea que a mi em ballava pel cap i que em va entusiasmar. L’entesa total amb la Federació Espanyola, que ens va cedir els drets d’imatge tant dels jugadors masculins com femenins en un acord que va ser ràpid, com també amb els clubs, va ser el punt de partida, que va culminar la temporada passada amb la sortida al mercat d’un model de col·lecció diferent del que es coneix per crear un format proper a la gent.

Quina resposta va tenir la primera edició?
Bona. Més que en el tema econòmic. El nostre primer i únic objectiu era fer les coses bé, aconseguir persones fidels i que cada any l’esperin. A partir d’aquí la primera temporada vam quedar satisfets perquè tothom en va quedar content, però sobretot els infants; veure aquella imatge d’il·lusió quan obrien un sobre.

Quin ha estat l’inconvenient més gran perquè la col·lecció no pugui sortir coincidint amb l’inici de temporada?
Hem de partir del fet que les imatges amb les quals s’editen els cromos són de la temporada actual i en acció de joc, cosa que no fa ningú. Si a això hi afegim que els clubs ens han de passar certa informació, acaba allargant-se més del compte. També és cert que aquest any hi ha hagut uns condicionants diferents de caire industrial que ho ha complicat més. El nostre objectiu és sortir per festes de Nadal, i mirarem que sigui així la col·lecció de la temporada que ve.

Publicar-ho a l’abril-maig redueix les vendes?
Sí, és clar. Però per això vam crear el pack amb el qual es pot adquirir a través del web gairebé el 75% dels cromos de la col·lecció sense cap de repetit.

Ens costa que aquest any la promoció que se n’ha fet ha estat molt forta.
Hem repartit fins a 7.000 àlbums de manera gratuïta per tot l’Estat espanyol. La idea ha estat arribar a tots els nens i nenes de tots els clubs de l’Estat. Hem de pensar que al darrere hi ha una inversió molt gran, però la gràcia ha estat que respecte de l’any passat hem augmentat fins a 110 clubs i una vintena de botigues.

Quines millores s’han fet respecte a la primera edició?
Hem fet el disseny del cromo més modern. A l’interior de l’àlbum hem afegit dades de tots els jugadors de la temporada anterior (gols, assistències…). Hem afegit els equips de Plata femení i hem inclòs el cromo del pavelló de cada club de l’Ok Lliga masculina i femenina.

El clubs en surten beneficiats, de la col·lecció?
Econòmicament, sí. Tenen un petit retorn i a més a més hi ha un tema que cal saber. És la promoció ‘El Meu Club’, que consisteix a fer un díptic amb cromos de tots els seus equips. Nosaltres de cada foto en fem una foto puzzle de quatre cromos. A quí adquireix el pack de cromos no repetits li hem fet de manera gratuïta. És una idea que ens permet arribar als més petits i és un record molt xulo, el Sant Ramon ho ha fet.

A banda de la web, es poden comprar sobres de manera física?
Als clubs i a botigues. En aquest cas, del Penedès hi ha els dos clubs de Vilafranca, el Noia i la botiga Tot Esport, al Vendrell i Calafell, i la botiga Endèmic de Vilanova. A la part de l’Anoia, a Igualada, Masquefa, Capellades i Piera també se’n troben.

Hi haurà tercera edició?
Sí, tot i que hi estem donant algunes voltes per veure si fem alguna cosa diferent. Seguint la línia d’aquests dos anys, en parlarem amb la federació, però ens plantegem de fer targetes, fer cromos per recordar les llegendes d’aquest esport o fins i tot arribar a fer un tauler d’hoquei com a joc. La idea és continuar.

També et pot interessar

Comentaris