Freixenet reitera la seva voluntat de mantenir-se a la DO Cava

FOTO: FREIXENET
18/05/2022 - 17:51h

El grup s’ha reunit amb diferents agents del sector vitivinícola per parlar sobre la situació actual i de la necessitat de potenciar les vendes

Grup Freixenet s’ha reunit amb els representants d’Unió de Pagesos, l’Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l’Associació de Viticultors del Penedès per debatre sobre l’actual situació del sector.

La trobada, celebrada a la seu de Freixenet a Sant Sadurní , ha estat valorada de forma positiva per tots els presents, que busquen la reactivació del mercat del cava. A la reunió s’ha parlat obertament sobre la situació actual del sector i sobre la necessitat d’incrementar la rendibilitat econòmica de la vinya com a factor determinant per la sostenibilitat dels viticultors de la DO Cava.

Sergons Freixenet, la companyia líder mundial dels vins escumosos i els sindicats dels viticultors “comparteixen la necessitat de trobar el consens comú per avançar amb agilitat, evolucionar i ampliar la demanda del cava”. Ambdues parts han coincidit que el cava ha de potenciar les vendes per créixer i posar en valor tots els segments del cava amb el màxim respecte a la qualitat del producte”, han apuntat des del celler.

Durant la trobada, Grup Freixenet ha volgut aclarir que en cap moment no s’ha plantejat sortir de la DO Cava, sinó que vol treballar amb totes les parts implicades “pel bé comú de tota la cadena”. La resposta s’ha donat després de les declaracions que Josep Ferrer va fer la setmana passada a La Vanguardia, i que van posar en peu de guerra alguns agents del sector.

A la publicació, Ferrer va apuntar que cal flexibilitzar les normes de la DO Cava per impulsar el sector.

Tant el Grup Freixenet, dins el marc de l’AECAVA, com Unió de Pagesos, l’Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l’Associació de Viticultors del Penedès han acordat treballar de manera conjunta per tal de beneficiar tots els agents del sector: elaboradors, cooperatives, cellers de vi base i viticultors. “Es important que puguem treballar colze a colze i per això cal que tots participem activament en el marc del Consell Regulador del Cava”, han assegurat des de Freixenet.

També et pot interessar

Comentaris